Eld i tankarna! Merkurius går in i väduren

AstroHoroskop

2024-03-07 Varje stjärntecken/ascendent kommer att påverkas olika. Hur kommer du att påverkas av denna energi?

Eld i tankarna! Merkurius går in i väduren

På lördag, anländer Merkurius i väduren. I astrologin symboliserar den vår mentala kvickhet, kommunikationens kraft och tankens gnista. Föreställ dig en gnista av inspiration, en blixt av insikt, en eldig dans av idéer. Det är Merkurius i Väduren, en tid då tankarna flödar fritt och uttrycket blir kraftfullt och direkt.

Merkurius färdas snabbare än någon annan planet, en budbärare med vingade skor som sprider nyheter och information. Som en fladdrande fjäril hoppar Merkurius från tanke till tanke, nyfiken och rastlös.

Under denna transit väcks vår mentala energi till liv, redo att erövra världen med sin entusiasm och mod. Merkurius i Väduren är en tid för att omfamna vår mentala kraft. Det är också en tid för att lita på vår första instinkt.

Merkurius tillbringar en längre tidsperiod än vanligt i väduren på grund av en retrograd fas. Vi har lite över två månader på oss att göra det mesta av energin.

Väduren: Merkurius i första huset

En tid för nya idéer, kreativa projekt och modiga initiativ. Ditt intellekt söker nya utmaningar och uttrycksformer. “Jag har en ny idé!” säger du med entusiasm.

Oxen: Merkurius i tolfte huset

En tid för drömmar och intuition. Du kan känna en starkare koppling till vår andlighet och våra innersta behov. "Det känns magiskt.” inser du spontant.

Tvillingarna: Merkurius i det elfte huset

Vänner och sociala sammanhang blir mer betydelsefulla. Du söker nya kontakter och samarbeten med likasinnade. “Vad kan vi göra för att förbättra världen?” frågar du alla andra.

Kräftan: Merkurius i det tionde huset

Karriär och sociala ambitioner hamnar i fokus. Du kan känna en starkare motivation att testa dina planer för att nå dina mål och uppnå framgång. “Det här är mitt ansvar!” tänker du med ambition och pliktkänsla i själen.

Lejonet: Merkurius i det nionde huset

En tid för expansion och nya horisonter. Du söker nya utmaningar och möjligheter att utvecklas som individ. “Jag vet vilken min destination är!" tänker du fritt och äventyrligt.

Jungfrun: Merkurius i det åttonde huset

Delade resurser och transformation blir viktiga teman. Du kan känna en starkare dragning till djupa och meningsfulla samtal. “Jag kommer att vidareundersöka detta” säger du nyfiket.

Vågen: Merkurius i det sjunde huset

En tid för umgänge, partnerskap och förhandlingar. Du har även lätt för att få kontakt med nya människor. “Vad tycker du om det här?” undrar du diplomatiskt.

Skorpionen: Merkurius i det sjätte huset

Hälsa och välbefinnande får större utrymme och finns i tankarna och i dina samtal med andra. Ordning, reda och analytiskt tänkande präglar denna transit. “Detta borde göras så här!” perfektionisten i dig.

Skytten: Merkurius i det femte huset

Kärleken blir mer passionerad och lekfull. Du uttrycker dig gärna på dramatiska, kreativa sätt och flirtar på smarta sätt. “Titta på mig!” säger du med ett glimt i ögat!

Stenbocken: Merkurius i det fjärde huset

En tid för att reflektera över våra rötter och familj. Fler samtal med släkt och nära vänner. Du kan känna dig extra beskyddande. “Jag vill ta hand om dig” säger du omtänksamt.

Vattumannen: Merkurius i det tredje huset

Kommunikation blir mer spontan och direkt. Du uttrycker dina tankar och känslor med skärpa och entusiasm. “Kan vi träffas för att prata om detta?” undrar du nyfiken.

Fiskarna: Merkurius i det andra huset

En period av intensivt fokus på värderingar, resurser och ägodelar. En tid för ekonomiska förhandlingar och smarta sätt att tjäna pengar på. “Detta känns tryggt och bra” tänker du.