Månförmörkelsen i vågen och Plutos transformativa kraft

AstroHoroskop

2024-03-24 Tema: Sanningar som omvandlar i strävan mot inre och yttre harmoni. Tid: kl. 8 på morgonen den 24 mars 2024.

Månförmörkelsen i vågen och Plutos transformativa kraft

Vågens stjärntecken handlar om många saker, bland annat äktenskap, fasta förhållanden, förhållandet till omvärlden, den sociala sfären, medberoende, harmoni, fred, förfining, partnerskap, samarbete, förhandlingar och rådgivning. I egenskap av lufttecken handlar vågens energi om sinnets mästerskap. Vårt förhållande till omvärlden är beroende av vår syn på den.

Idag (måndag, 24 mars 2024) påverkas vågen av en månförmörkelse som färgas av en kraftfull energi: trigonen till Pluto i vattumannen.

Vågens eleganta balans strävar efter jämvikt och rättvisa, söker harmoni i allt från relationer till inre frid. Men Plutos intensiva blick borrar sig under ytan, avslöjar dolda sanningar och ställer krav på omvandling och transformering.

Gamla strukturer faller sönder, nya möjligheter spirar. Vi släpper taget om kontroll och omfamnar flödet av förändring. Våra relationer prövas, men de relationer som överlever blir starkare, mer autentiska.

Vattumannen, den visionära rebellen, inspirerar oss att drömma om en ny och bättre värld. Plutos kraft ger oss modet att riva ner de gamla murarna och bygga en bättre framtid.

Fullmånen i vågen är en tid för transformation och en nystart; En tid att släppa taget om det gamla och omfamna det nya; En tid för större medvetenhet och för att följa vårt hjärta.

Denna energi kan användas för att skapa mer balans och harmoni i våra liv och relationer.

Tarotkortet som associeras med denna fullmåne och månförmörkelse är två svärd, en tid för att återställa balansen.

Gradteorin avslöjar för oss att den femte graden förknippas med lejonet, solen och det femte huset. I själva verket handlar energin om att få tillbaka sin livsglädje, romantiska natur, kreativitet och vitalitet.

Det som blockerar den naturliga energin är två halvkvadraturer mellan Venus och Pluto, samt mellan solen och Uranus. Det kan vara dina felaktiga antaganden helt enkelt som står i vägen men Plutos trigon till månen hjälper oss att se bakom ytan och det som hittas är överraskande.

Fullmånen i vågen för varje stjärntecken

Varje hus i horoskopet representerar en del av vårt liv, och en aspekt av vår själ. Under fullmånen och månförmörkelsen i vågen, intensifieras energin i det hus där den äger rum. Låt oss ta en titt på hur denna månförmörkelse påverkar oss enligt stjärntecken och ascendent.

Väduren: månförmörkelse i det sjunde huset

Under månförmörkelsens ljus har du möjligheten att låta kärleken och kreativiteten flöda fritt. Kärlekspar, vänner och samarbeten står i centrum, redo att möta Plutos intensiva blick. Takt och ton gör stor skillnad, liksom en rättvis behandling av andra. Plutos mörka energi och magnetiska kraft drar fram sanningen i ljuset. Gamla mönster faller sönder, och befriar dig från kedjor som bundit dig. Kommunikationen är djup och du omfamnar din autentiska längtan efter djupare kontakt. De nya relationerna som blomstrar grundas i ömsesidigt respekt och äkta kärlek. Befintliga band fördjupas, genom öppenhet och förlåtelse. Det som hindrar kärlekens flöde rensas bort. Även om relationer tar slut, kommer du att stiga upp ur askan visare, med en förmåga att skilja ut sann kärlek från medberoende.

Oxen: månförmörkelse i det sjätte huset

Sjätte husets flitiga energi fokuserar på detaljer, hälsa och välmående. Månförmörkelsen handlar om att ta hand om din kropp, rensa ut toxiner och utveckla hälsosammare rutiner i vardagen. Plutos intensiva energi utmanar dig att konfronteras med dina rädslor och begränsningar, för att kunna omfamna din sanna potential. Detta kan betyda nya målsättningar eller ett nytt jobb. Gamla rutiner faller sönder, nya möjligheter spirar. Du släpper taget om perfektionism och omfamnar förändringens flöde. Nu kan du äntligen hitta en bra balans mellan arbete och vila. Plutos kraftfulla energi utmanar dig att nå dina mål och förverkliga dina drömmar, och få större kontroll över ditt liv.

Tvillingarna: Månförmörkelse i det femte huset

Månförmörkelsens sken lyser upp din inre scen och inspirerar dig att uttrycka din unika röst och omfamna din kreativa potential. Plutos energi borrar sig under ytan och väcker dina djupaste passioner och längtan efter expansion. En ny förståelse kan få dig att förändras som person och omfamna romantik och kärlek på ett helt nytt sätt. Kreativa blockeringar försvinner när du ser vad det är som står i din väg. Pluto i det nionde huset inspirerar dig att drömma om nya horisonter, en värld av äventyr och lärande. Du bryter dig loss från gamla föreställningar och söker nya sanningar.

Kräftan: Månförmörkelse i det fjärde huset

Månförmörkelsen i vågen vilar i fjärde husets trygga famn, området i horoskopet som avser hemmet, familjen och dina känslomässiga rötter. Under den lugna ytan bubblar en kraftfull energi, Pluto i det åttonde huset. Fjärde huset är en plats där vi kan vara oss själva. Här finner vi tröst och stöd i familj, värme, traditioner, den säkerhet som hemmets fyra väggar erbjuder. Plutos intensiva blick penetrerar dessa väggar och gräver fram dolda, transformerande sanningar. Denna energi kan hjälpa dig att läka och förlåta. Känslor som du inte visste att du hade bubblar upp men medvetenhet om varför du känner på detta vis hjälper dig att hitta en bra känslomässig balans. Du kan även bli medveten om att det finns pengar till dig eller att du har rätt till bidrag och lån och genom att lösa ekonomiska problem kan en trygg och fridfull familjemiljö också se dagens ljus.

Lejonet: Månförmörkelse i det tredje huset

Fullmånen och månförmörkelsen lyser över ditt tredje hus för att du skall kunna inse vikten av klarhet i tankar och kommunikation. Det tredje husets livliga energi vibrerar med nyfikenhet, lärande och iderikedom. Plutos energi avslöjar sanningar om andra och motiverar förändringar i dina relationer och partnerskap. Det sjunde husets eleganta dynamik där Pluto befinner sig, strävar efter balans och harmoni i dina partnerskap. Du söker djupare kontakt, lyssnar med öppna öron och uttrycker dina behov med ödmjukhet. Plutos kraft ger dig modet att konfrontera rädslor och osäkerhet, och bygga starkare band baserade på respekt och tillit. Du vågar säga vad du tycker och prata om förbjudna men reella saker. Detta är en tid för en mer autentisk relation när sanningen kan sätta dig fri. På detta sätt försöker du skapa harmoni och kärlek i dina viktigaste relationer och partnerskap. Du har makten att påverka och du blir medveten om ordets makt.

Jungfrun: Månförmörkelse i det andra huset

Månförmörkelsen ljus över det andra huset avslöjar gömda skatter. Detta är en tid att räkna dina pengar och reflektera över dina värderingar. Det är dags att omfamna det som ger näring till din själ. Genom att rensa ut gamla mönster kan du skapa en starkare ekonomisk grund. Pluto avslöjar hemligheter om produktivitet och en hälsosammare livsstil. Om du tar hand om din fysiska och psykiska hälsa skapar du balans i ditt liv. Det kan vara dags för dig att förändra dina arbetsrutiner eller skaffa ett nytt jobb så att din ekonomi kan förbättras.

Vågen: Månförmörkelse i det första huset

Månförmörkelsen i det första huset handlar om självreflektion samt om möjligheten att se sanningen om sig själv, både ljus och skugga. Trigonen till Pluto i det femte huset intensifierar energin eftersom det är ett hus som också har med identitet att göra. Trigonen väcker kreativa krafter. Du får möjligheten att uttrycka dig autentiskt och visa världen din sanna identitet. Hur du ser ut blir också viktigare för dig. Pluto ser under ytan och får dig att inse att skönheten kommer inifrån. Val och kläder kan också förändras om du exempelvis tar på dig en ny roll. Månförmörkelsen i det första huset i vågen handlar om att omfamna ens individualitet och om att inse sin potential. Det kan vara dags att inse att du är så mycket mer än den du trodde att du var och dina inre gåvor som kommer fram i ljuset kan få dig att glänsa på ett nytt sätt. Detta kan också vara en tid för passion och romantik. När du lyssnar på hjärtats röst mår du bättre och känner dig lyckligare och tillfreds med den du är som person.

Skorpionen: Månförmörkelse i det tolfte huset

Månförmörkelsen och fullmånen i vågen lyser över ditt tolfte hus, ett hus för drömmar, insikter och intuition. Detta ljus kan se i själens djupaste hörn, och belysa det du gömt undan och inte vågat titta på. En trigon till Pluto i huset för hem och familj förstärker detta. Pluto, den mörka underjordens härskare, gräver fram gömda sanningar, avslöjar rötterna till dina rädslor och blockeringar. Även gamla minnen kan vara transformerande när man ser på det som hänt med nya ögon. Det kan även vara dags att omfamna sanningen om din familj. Gammal trauma bearbetas så att du kan släppa taget. Månförmörkelsen gör oss medvetna om din intuition, dina känslor och hur du finner inre frid och balans. Denna fullmåne är en vägledare på din inre resa, en ljuskälla i själens mörka rum.

Skytten: Månförmörkelse i det elfte huset

Fullmånen och månförmörkelsen lyser över det elfte huset för grupper och vänner, ett hus som har att göra dessutom med innovation och gemenskap. Pluto i ditt tredje hus för tänkande och kommunikation, kommer däremot att skapa förändringar i ditt liv, genom att hjälpa dig att se klart och tydligt på din inre och yttre sociala verklighet såväl som tankeverksamhet. Du kan bli medveten om hur du kan göra för att förbättra din kommunikation med andra och interagera med andra på ett sätt som gör att det uppstår balans och jämvikt i ditt sociala liv. Månförmörkelsens trigon till Pluto kan handla om en starkare längtan att uttrycka dina innersta tankar och känslor, och skapa djupare, mera autentiska relationer. Du kan brottas med din egen skugga när det gäller dina relationer. Det tredje husets energi inspirerar dig dessutom att leka med ord och idéer, samt att hitta nya sätt att kommunicera på. Nu kan du kanske börja bygga broar och riva ner murar mellan dig och omvärlden. Gemenskap och samarbete är möjliga.

Stenbocken: Månförmörkelse i det tionde huset

En fullmåne och månförmörkelse i det tionde huset handlar om att väcka en längtan efter erkännande och framgång som du kan nå genom att hitta dolda möjligheter som hjälper dig att lyckas långsiktigt. Du kan även hitta dina inre talanger och utveckla din kreativa potential. Plutos intensiva energi i det andra huset handlar inte endast om att hitta dolda skatter utan om vilja att investera i en bättre framtid. I andra fall handlar energin om integritet och goda värderingar; om att försöka ta ansvar för sina handlingar, ta den svåra vägen i livet och offra omedelbar tillfredsställelse för ett högre syfte. Det bör finnas en kongruens mellan dina värderingar och målsättningar. Stenbockarna kan också göra sig av med eller hitta nya inkomstkällor. Man kan också vara beredd att betala för VIP behandling eller för högre status.

Vattumannen; Månförmörkelse i det nionde huset

Månförmörkelsen i det nionde huset väcker en längtan efter äventyr och expansion, en hunger efter nya perspektiv och en djupare förståelse. Detta är en tid för resor, distansrelationer och -affärer, samt för intellektuell stimulans. Det nionde huset, hemvist för visdom och filosofi, öppnar sina dörrar till nya världar. Du söker sanning och mening bortom vardagens monotoni, och längtar efter frihet. Pluto i ditt första hus handlar om att avslöja sanningar om din personlighet. Det gäller att bli medveten om hur du står i din egen väg och hur du begränsar dig själv. Plutos kraft dig modet att gå utanför komfortzonen och omfamna det nya och okända. Vill du tänka annorlunda eller lära dig något nytt måste du först inse att du kan. En transformativ process äger rum som ger upphov till en ny identitet, en mer autentisk sådan. Du ser världen genom nya ögon och du söker svar på de stora frågorna. Denna energi handlar om att hitta den slags balans i ditt liv som möjliggör expansion och vidgade vyer.

Fiskarna: Månförmörkelse i det åttonde huset

Fullmånen och månförmörkelsen i fiskarna handlar om att lära sig att lyssna till din intuition och hitta svaren som skapar personlig transformering inom dig själv. Det är det åttonde huset som påverkas, som vill att du omvandlas och föds på nytt. Meditation och reflektion kan vara vägen mot en känslomässig balans. Det tolfte huset handlar dessutom om helande och förlåtelse och du kan släppa taget om det förflutna, förlåta dig själv och andra, för att kunna omfamna en ny framtid. För att detta ska vara möjligt måste du acceptera verkligheten såsom den är. Ny information kan också dyka upp som har en lugnande och balanserande effekt på ditt psyke.

Skorpionen: Det femte huset, kreativitet och romantik

Kärlek och kreativitet blomstrar på oväntade sätt. Skorpionen gör sig redo för nya romantiska möjligheter. Nymånen tar dock fram även din kreativa potential och uppmuntrar dig att acceptera dig själv. Vare sig du inser att någon är kär i dig eller om du inser att det faktiskt går att vara singel och leva ett oberoende liv, är den universella kärleken närvarande.

Insikt: En relation kan utvecklas till något annat.

Väg till inre frid: Acceptera dig själv helt och släpp taget om behovet av bekräftelse.

Skytten: Det fjärde huset, familj och det förflutna

Denna nymåne ger dig en ny känslomässig start, eftersom du är redo för att acceptera din familj och/eller det förflutna. Oväntade besök hemma hos dig är möjliga och nya planer på att flytta eller bygga något nytt. Det viktiga för dig är dock känslomässig trygghet samt inre frid. Nymånen kan också föra med sig en ny yrkesmässig möjlighet tack vare en gammal kontakt eller en familjemedlem.

Insikt: Du upptäcker nya möjligheter i yrkeslivet eller i ditt fält.

Väg till inre frid: Utveckla din empati och släpp taget om behovet av att kontrollera dina känslor. Acceptera din familj och ditt förflutna.

Stenbocken: Det tredje huset: Kommunikation och inlärning

Nymånen öppnar vägen till empatisk kommunikation. Man kan inte rationalisera allting. Att verkligen lyssna och visa medkänsla gör stor skillnad. En kontakt skapas mellan tanke och känsla. Nu kan man se någon igenom en helt annan lins. På grund av Neptunus inflytande börjar du uttala dig poetiskt. En våg av gränslös inspiration får dig att drömma.

Insikt: Du upptäcker din kreativitet och din poetiska sida.

Väg till inre frid: Samtalen med andra behöver inte vara ytliga. Gå djupare i dina samtal.

Vattumannen: Det andra huset, pengar och värderingar

Pengar är inte hela världen för dig och du inser att du inte kan hålla fast vid saker och ting. Det kan vara dags för dig att vara generös. Pengar kan däremot också tjänas och strömma in tack vare en redan beprövad strategi, försäljning av ett hus, eller affärer med familj och bekanta. Du kan även sätta en intention för att attrahera ekonomiska möjligheter.

Insikt: Du blir medveten om ditt känslomässiga beroende av andra. En familjemedlems avsikter blir klarare.

Väg till inre frid: När du har tillit försvinner rädslan. Pengar är en form av energi och inte allt i livet.

Fiskarna: Det första huset, personlighet och utseende

Din personliga nymåne hjälper dig att hitta ditt gränslösa jag som vill, drömmer och längtar efter att bli sedd och hörd. En ny fas i din personliga utveckling inleds som involverar medkänsla och förmågan att lyssna till sitt inre. Du har en mångfald av sidor hos dig själv och alla smälter samman i en unik person som är du. Du kan känna plötslig lust att läsa eller prata med någon, såväl som kontakt med ditt högre jag.

Insikt: Du är smartare än du tror. Tekniska hjälpmedel kan användas till din egen fördel.

Väg till inre frid: Omfamna och acceptera din intuition, kreativitet och alla dina drömmar.