Fullmånen i tvillingarna i morgon 23-11-27: En tid för helande och sökande efter sanning och klarhet

AstroHoroskop

2023-11-26 Dags att släppa taget, reda ut information och kommunicera.

Fullmånen i tvillingarna i morgon 23-11-27: En tid för helande och sökande efter sanning och klarhet

Fullmånen i Tvillingarna den 27 november 2023 handlar framför allt om kommunikation, interaktion, frågor som rör bilar och korta resor, kontrakt, samt situationen för oss i grannskapet och i samspelet med vår familj, i synnerhet bröder och syskon.

Fullmånen påverkar oss individuellt med, beroende på huset som tvillingarna representerar i våra horoskop.

Utöver detta, sammanförs energierna från flera planeter, deras aspekter och interaktioner med fullmånen.

En fullmåne äger rum när solen och månen opponerar varande medan jorden står mitt emellan de två. Månen blir dock belyst i sin helhet av solens strålar, och detta representerar en energi av manifestering, kulminering, klarhet och medvetenhet. Det som inte längre tjänar oss, måste vi släppa taget om. Det som fortfarande gör, tas till en ny nivå och omvandlas till något stabilare och bättre.

Fullmåne i Tvillingarna

Fullmånen i Tvillingarna är en tid för ökad kommunikation, intellektuell nyfikenhet och en önskan om att få kontakt. Det är ett tillfälle att uttrycka våra tankar och idéer fritt, delta i stimulerande samtal och utöka vår kunskap. Vi kan få ordning och reda på våra dokument och papper, samt ha det där slutliga samtalet med någon. Vissa utvecklingar i våra liv håller på att ta slut.

Tvillingarna är ett dualistiskt tecken och därför kan man säga att de flesta av oss måste göra nya val eller försöker hantera motsättningar och motsatser.

Grad och tarotkort

Enligt gradteorin är denna fullmåne förknippad med hemmet, familjen, och det förflutna. Man kan prata om en återförening eller om ett behov av att släppa taget.

Tarotkortet som associeras med en fullmåne i första dekanen tvillingarna är åtta svärd. Kortet handlar om brist på frihet, både fysisk och intellektuell. Kan man se bortom sina antaganden samt sin trångsynthet?

Dels ser man direkt sambanden till de gisslan som skall släppas nu i samband med vapenvilan mellan Israel och Palestina, dels de förhandlingar som ägt rum. Men hur trovärdigt är allt som sägs, med tanke på Merkurius-Neptunus kvadraturen?

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.

Sextil mellan fullmånen i Tvillingarna och Chiron i Väduren

Denna sextilaspekt tyder på ett harmoniskt samspel mellan den expansiva energin hos fullmånen i Tvillingarna och den helande kraften hos Chiron i Väduren.

Denna kombination kan främja en känsla av öppenhet, sårbarhet och en vilja att konfrontera och läka tidigare känslomässiga sår. Att bara släppa taget och garantera någons frihet, skapar positiva känslor hos båda.

Kvadratur mellan Merkurius i Skytten och Neptunus i Fiskarna

Denna kvadratur skapar en spänd dynamik mellan Merkurius intellektuella drivkraft i Skytten och Neptunus drömmande, fantasifulla rike i Fiskarna.

Det kan leda till förvirring, feltolkningar och en tendens att tänka för mycket eller att fantisera. Vissa människor vet inte vart gränserna går och de kan överdriva i att luras och förfalska samt manipulera information.

Övergripande effekt

Fullmånen i Tvillingarna, i kombination med sextilen till Chiron och kvadraturen mellan Merkurius och Neptunus, presenterar en komplex blandning av energier.

Å ena sidan finns det en stark önskan om kontakt, kommunikation och intellektuell utforskning. Å andra sidan finns det en potential för känslomässig sårbarhet, förvirring och ett behov av klarhet.