Fullmånen i lejonet imorgon: Allt du behöver veta

AstroHoroskop

2024-01-24 Fullmånen i lejonet äger rum på torsdag 25 januari, 2024 18:53 svensk tid

Fullmånen i lejonet imorgon: Allt du behöver veta

En fullmåne i Lejonet uppstår när solen i Vattumannen opponerar månen i Lejonet. Detta är det symboliska mötet mellan det omedvetna och medvetna sinnet, vilket gör detta till en tid av intensitet och spänning.

Slutresultatet är vanligtvis en större medvetenhet och klarhet, men risken är ju också frustration, eftersom man blir medveten om sina begränsningar, som man inte alltid kan överskrida.

Fullmånen fördubblar lejonets energi

Denna femgradiga fullmåne fördubblar lejonets energi i och med den femte graden förknippas i gradteorin med lejonet, solen och det femte huset. Därför kan vi vänta oss ett flöde av kreativ energi.

Fullmånar ses också som mer gynnsamma energimässigt jämfört med nymånar, eftersom sinnets och själens ljus som betecknas av solen, lyser starkare. I samband med nymånen slocknar detta ljus, men en ny börjar tändas så småningom när nymånen - efter några dagar av osynlighet - återigen börjar skymtas på den mörka himlen.

I esoterisk astrologi representeras både egot och själen av solen. Detta gör detta också till en belysning av den inre vägen mot upplysning.

Hitta den inre skatten

Fullmånen i Lejonet representerar en tid av självupptäckt, som omfattar ens individualitet och integrerar olika delar av jaget. Detta är en tid då vi uppmuntras att ansluta till vårt inre ljus och odla en djup känsla av självkärlek och acceptans. Hedra dina unika gåvor och fira din individualitet.

I mörkret finns det inte bara rädsla, utan också kreativitet och unika gåvor, som kan lyftas fram. Fullmånen uppmuntrar alla att utnyttja sin inre kreativitet och uttrycka sig autentiskt.

Denna energi är idealisk för att uttrycka sig kreativt, hålla på med det som fascinerar en och söka erkännande för ens unika talanger och förmågor.

Vilja att lyckas

Tiden är inne för att sätta oss själva först, och stärka vår inre individualistiska kärna så att vi får kontakt med självet och kärnan i vår personlighet. Nu kan vi ta ansvar och medvetet inrikta våra handlingar så att vi når våra mål.

Känslomässigt kan fullmånen i Lejonet intensifiera känslor av passion, mod och starka begär efter uppmärksamhet och uppskattning. Det kan också accentuera behovet av validering och beundran, vilket får individer att söka erkännande och godkännande från andra.

Fullmånen bär på 5 stavars energi

Fullmånen i lejonet äger rum i lejonets första dekan, som enligt kaldeiskt härskarskap styrs av Saturnus, ansvarets och begränsningarnas planet, och som associeras med tarotkortet 5 stavar enligt boken Tarotkortens astrologi. Fullmånen är en tid för spel och lek, men också frustration och motgångar. Vi måste kämpa för att bli erkända, sedda och för att nå våra mål.

Aspekt: Fullmåne i Lejonet i kvadratur till Jupiter i Oxen

Kvadraturen mellan fullmånen i lejonet och Jupiter i oxen, kan framkalla en stor längtan efter materiell framgång i sökandet efter välbefinnande och stabilitet. Överbetoningen av det materiella kan ibland översättas till överdrifter av nöje av alla slag, allt från att äta till att arbeta för mycket.

Aspekten kan berätta mer om vad det medvetna sinnet inser och förstår när denna fullmåne lyser upp det dolda. Omfamna den nya medvetenheten eftersom den kan vägleda dig mot att ta en hälsosammare kurs i vårt liv.

Spenderar du för mycket pengar? Äter du för mycket? Har du för många bollar i luften? Försöker du fixa allt ensam? Eller har du fastnat i de gamla sätten att göra saker på och har svårt att lära dig något nytt? Vill du ha för mycket för snabbt?

Kvadraturen betyder att det finns en konflikt mellan Jupiters överflöd och fullmånens inåtvända energi i lejonet, i den man är som person.

Detta kan leda till ett intensifierat kreativt driv och en strävan efter personlig och professionell utveckling, blandat med behovet av att navigera potentiella interna konflikter eller externa utmaningar av alla slag, inklusive tekniska sådana.

Att lära sig det man inte kan, att ha tålamod för att hitta lösningar och uppnå mål kan ta lite tid men i slutändan kommer vi alla att komma på något som hjälper.

Fullmånens energi handlar om fullbordan. Ge inte upp!