Fullmåne i jungfrun idag: På vilket sätt blir du klokare?

AstroHoroskop

2024-02-24 Fullmånen i Jungfrun idag den 24 februari 2024 handlar om förståelse och visdom på grund av en stor påverkan från Jupiter.

Nymåne i vattumannen idag: Vad är det som du håller på att vakna upp till?

Bildkälla: Depositphotos

Fullmånens energi börjar oftast redan veckan före själva händelsen. Mycket sällan kulminerar energin den dag fullmånen inträffar. Energin är ibland också psykologisk och subtil.

Fullmånen idag opponerar Saturnus i fiskarna. Den bildar även en trigon till Jupiter i oxen. Samtidigt bildar Jupiter i oxen en kvadratur till Venus i vattumannen.

Jupiters kvadratur till Venus, varnar om överdrifter. Man kan äta, prata, umgås eller shoppa för mycket. Detta gör man eftersom man söker tillfredsställelse.

Denna energi kan också vara positiv. Man kan vara generös med pengar och ägodelar, oftast för att man vill ha något i gengäld. Resultatet blir dock inte riktigt den man hoppats på, varken för givare eller mottagare. Man kan också överdriva när det gäller kärlek, romantik, vad man känner och hur man mår.

Fullmånens opposition till Saturnus kan samtidigt indikera att vi egentligen gör allt vi kan för att förbättra vår situation, vare sig det är frågan om pengar, professionell framgång, relationer eller utbildning. Vi tänker på det praktiska och undviker eskapism och fantasier. Vi försöker göra bättre ifrån oss, vara bättre människor och sluta skjuta upp saker och ting.

Fullmånens trigon till Jupiter i oxen betonar en överflöd av kreativitet och större visdom . Nu gäller det att omfamna de möjligheter till personlig eller professionell utveckling som dyker upp. Men man blir också visare och klokare. En förståelse av en situation och av världen förbättras.

Energierna runt denna fullmåne är blandade. Det kan finnas desperation och förtvivlan såväl som hopp, framgång, och firande. Allt är bra när det slutar bra.

Fullmånen handlar dessutom om kreativ energi, enligt gradteorin. Den femte graden förknippas med lejonet och solen, och därmed med kreativitet, nöjen, fester, romantik och glädjen av att finnas till. Den femte graden förknippas även med barn och ungdomar.

Fullmånen i första dekanen i jungfrun, förknippas med tarotkortet 8 pentagram och därmed hårt arbete. Detta är en tid för inlärning och träning. Samma kort kan ibland däremot också vara ett tecken på stress, oro och mycket arbete.

Vad lär sig varje stjärntecken med denna fullmåne i jungfrun?

Väduren: Genom att förstå dina arbetsuppgifter och vad du måste göra kan du bli effektivare och förbättra din ekonomi. Medvetenhet om vad allt kostar kan hjälpa dig att planera framåt för en bättre budget och en stabil ekonomi.

Oxen: Du får en bättre förståelse för dig själv och för din kreativa potential. Dina barn eller barndomen kan också komma i fokus. .

Tvillingarna: Du förstår din familj och det förflutna på ett helt nytt sätt. Man blir medveten dessutom om nya saker, inre eller yttre.

Kräftan: Man förstår relationerna som man har till familj och syskon bättre. Denna fullmåne kan dock handla om kommunikation och inlärning rent allmänt..

Lejonet: Du förstår vilka dina värderingar är och hur de kan hjälpa dig att nå vissa mål, inklusive ekonomiska sådana. Lejonets lön kan också öka.

Jungfrun: Fullmånen handlar om kunskap och visdom rent allmänt. En fas i din personliga utveckling tar också slut. Du kan klara av examen och prov eller äntligen skaffa dig en uppfattning om ett skeende..

Vågen: Nya insikter gör personlig omvandling och transformering möjliga och du kan släppa taget. Du kan också få insiderinfo som hjälper dig i dina affärer och spekulationer.

Skorpionen: Du kan förstå samhället lite bättre på grund av fullmånens energi. Fullmånen kan även expandera ditt sociala liv.

Skytten: Du förstår vad du kan göra för att effektivisera ditt arbete och/eller rutiner, för att nå bättre resultat och nå dina målsättningar.

Stenbocken: Du får en bredare förståelse rent allmänt av hur du kan använda din kreativitet för att uttrycka dig själv och dina idéer. Barnens skolgång eller uppfostran kan också bli central.

Vattumannen: Förståelsen av det förflutna och exempelvis familjetrauma som exempel kan hjälpa dig att utvecklas och omvandlas. Du kan även investera i fastigheter exempelvis och kan komma på en metod att hitta det som är lönsamt. .

Fiskarna: Du förstår dig på din partner eller någon annan person genom att lyssna och genom kommunikation. Vissa fiskar kan också skriva under kontrakt.