Är du ihop med fel man?

Livsstil / Kärlek och relationer

Varje kvinna vill hitta den perfekta partnern. Att hitta honom, är mycket svårt. Ibland kan kvinnor, efter många misslyckade förhållanden och förstörda drömmar, sluta leta efter sin självfrände och nöja sig med en partner som gör de inte bara olyckliga – utan helt otillfredsställda.

fel man

De har gett upp tanken att det finns en man därute, som väntar på dem. De nöjer sig med ett tråkigt liv, som saknar det som de tycker är roligt och spännande.

Ibland är vi dock blinda och alltför involverade i vårt dagliga liv för att inse detta. Enligt en publikation av Lifescript - Womens health information, finns det några sätt att inse att människan som man för närvarande delar sitt liv med, inte är den rätte.

 

 

1. Rädsla för ensamhet

Kvinnor - oavsett om de erkänner detta eller inte - hatar att leva ensamma. De har sina stunder, då de vill vara för sig själva, men känslan av att vara helt ensam och sakna en partner är något helt annat. Om det inte finns någon som kan vänta på dem hemma eller någon att säga ”God natt & sov gott” till, kan kvinnor många gånger känna sig djupt olyckliga och rentav övergivna.

Situationen blir ännu värre när alla väninnor har en partner eller en man i sina liv. Oavsett om dessa kvinnor är lyckliga i sina förhållanden eller inte – skapar det en känsla hos kvinnan – att de ändå har det bättre än hon har det eftersom hon är singel. Bättre någonting mindre bra än ingenting.

Men att leva tillsammans med fel man, kan göra en kvinna mycket olyckligare. Hon kan känna sig mycket ensam och övergiven i ett förhållande till fel partner. Förhållandet till fel man kan dessutom skada en kvinnas självförtroende, något som kan leda till otrohet, desperation och depressioner.

Om du som är kvinna vet och känner ständigt att mannen vid din sida inte är rätt man för dig, bör du avsluta förhållandet eftersom ingenting kommer att ändras i framtiden. Du kommer inte att älska honom mer eller lära dig att älska honom i framtiden heller.

 

 

2. Rädsla för det okända

Rädsla för det okända och kampen mot ensamheten går oftast hand i hand. Du är kanske rädd för att du kan behöva anpassa dig till nya situationer, eftersom du kan tänka att du kan råka ut för större missöden än de som du har råkat ut för hittills. Att tänka sig att lämna det normala och det bekväma livet och äventyra sig in i en helt ny situation som inte går att förutsäga gör dig väldigt rädd. Valiga frågor som snurrar i ditt huvud blir: Tänk om jag inte kommer att hitta någon annan? Tänk om han inte vill separera och jag ställer till det för mig själv? Tänk om jag inte kommer att klara av separationen?

Till och med de ”dåliga relationerna” ger en del kvinnor trygghet, i synnerhet i de fall då han behöver dig mer än du behöver honom. En dålig relation kan kännas mindre hotfull än en ny utmaning i livet. Detta är en stark anledning till att många kvinnor kan välja att leva kvar i en relation i vilken de känner sig mycket olyckliga. I stället för att avsluta en mycket destruktiv relation, beslutar de sig för att stanna kvar eftersom de är rädda inför framtiden.

 

 

3. Tron på en förändring

Många kvinnor tror och hoppas på att den nuvarande relationen kommer att förbättras. Därför tror de att ett seriöst förhållande, om än olycklig, kommer att göra livet bättre för dem – om inte nu, kanske i framtiden. Oftast tror de att allt kommer att bli bättre så fort de har flyttat ihop eller skaffat barn tillsammans.

Det är viktigt att de här kvinnorna inser att människor inte ändrar sig. Mannen som du nu har vid din sida kommer att ha samma egenskaper även efter att ni flyttar ihop eller efter det att ni gifter er, oavsett hur mycket du vill att detta skall ändras. Du kan så klart erbjuda honom några månader ur ditt liv – men om inget förändras, bör du rikta uppmärksamheten mot ett annat håll och en annan man.  

 

 

4. Om alla tycker om honom, bör du också göra det

Många kvinnor bryr sig för mycket om vad andra i omgivningen tycker. De kan därför bli kvar i en relation eftersom familjen eller vännerna tycker om mannen i fråga.

Alla har så klart rätt till sina åsikter, men det är du själv som vet bäst hur du känner. Om det inte finns något som får dig att känna dig lycklig tillsammans med honom, bör du inte lyssna på vad andra tycker och tänker. Det är du som spenderar tid med honom och inte dem

 

 

5. Du lider för att du inte tror på dig själv

En del kvinnor kan tycka illa om sig själva. Därför tycker de inte att de har rätt till den perfekta mannen för dem. Hellre än att söka sin lycka någon annanstans kommer de att föredra relationer som inte ger dem något.

För att kunna hitta rätt partner, bör du först jobba med självkänslan. Du bör genom reflektion och läsning bli lite mognare, så att du kan känna dig bättre till mods i ditt eget skinn innan du inleder ett förhållande. Vänta dig inte att mannen bredvid dig kommer att omvandlas till den kvinna som du skulle vilja bli.

 

 

I en dålig relation, kan kvinnan med dålig självkänsla få sin bekräftelse. Därför är hon rädd för att lämna honom och förlora det. Kom ihåg dock att ens egen lycka skapar vi själva. Vi är ansvariga för vår egen lycka och vi kan alla kultivera den inom oss. Om du väljer en sådär-relation, kommer du inte att ge dig chansen att hitta den man som du innerst inne önskar.

Oavsett hur ensam du känner dig, bör du inte ha för bråttom med att hitta en partner. Helt själv och på egen hand, i vänners sällskap eller tillsammans med andra på en kurs, kan du skapa vackra saker eller ha mycket skoj.  Tänk på dig själv först och främst och kasta dig inte i en relation om du inte verkligen känner för det.