Norra noden i väduren, södra noden i vågen 17 juli 2023 – 11 januari 2025

Astro / Horoskop

Norra noden visar oss vägen mot det som gör oss lyckligast.

Fem saker som du kan göra under kräftans säsong 2023

2023-06-22 Vartannat år byter månens noder stjärntecken och astrologiskt hus.

Norra noden är vad vi måste sträva mot och göra mer av, men som är ganska onaturlig för oss; södra noden är vad vi bör göra mindre av.
Södra och norra noden befinner sig mittemot varandra; dvs. de opponerar varandra.Influensen som håller på att avta

Under de senaste 2 åren har vi påverkats av norra noden i oxen, som alstrat inflation med allt dyrare mat. Oxen förknippas med bland annat ekonomi och mat. Hur vi förbrukar resurser har ifrågasatts på individ- och global nivå.

Du som har noderna i ditt födelsehoroskop i oxen och skorpionen, har nog drabbats hårdast.

Södra noden i skorpionen har betytt att vi som tagit ekonomiska risker som tagit lån, som trott att partnern eller staten kommer att hjälpa oss, har haft fel och hamnat i problem. Vi har tagit risker, som gjort att vi hamnat i någon sorts kris.

Vi har dock överallt i världen ändrat både mat- och köpvanor och försökt hitta nya inkomstkällor eller till och med odlat egna grönsaker. Vi fick lära oss att uppskatta och vara tacksamma för det som vi har.

Denna influens håller på att avtal och man kan till och med säga att norra noden i väduren kan vara vägen ur de här problemen.Vad vi börjar omfamna

Noderna är alltid retrograda och rör sig alltid baklänges. Därför kommer norra noden den 17 juli 2023 att gå över till väduren medan södra noden går över till vågen, alltså inte till tvillingarna respektive skytten.

Väduren och vågen kommer att drabbas hårdast.

Väduren är en pionjär, en krigare, en upptäcktsresare som visar alla andra vägen. Väduren sitter inte och grubblar för mycket utan går snabbt till handling. Väduren har dessutom en tendens att först tänka på sig själv.

Väduren är en individualist som inte är rädd för att ta nya initiativ och vara uppfinningsrik.

Man brukar också säga att nöden är uppfinningens moder.

Det värsta som kan hända är ett krig som sprider sig på grund av ogenomtänkta impulsiva beslut.

Det bästa som kan hända är att vår individualitet stärks och att vi kommer i kontakt med det inre geniet.

Vilka påverkas mest?

Alla stjärntecken påverkas till viss grad av nodernas transit.

De som mest känner av denna transit är väduren och vågen, liksom de som har noderna i väduren-vågen i födelsehoroskopet.Sträva mot självständighet – bli oberoende av andra

Väduren är en individualist som fattar sina beslut själv. Vi bör inte heller vara rädda för att sätta gränser.

Det sägs att individerna som inte är herrar över sina egna liv kommer att hitta de som tar besluten åt en. Södra noden i vågen indikerar att vi inte bör låta de göra det. Bli så oberoende av andra som möjligt.

Det negativa med vågen är att de försöker styra andras liv, i vissa fall med hjälp av lögner och manipulation. Vågen har med rättvisa, harmoni och balans att göra så det naturliga är självgodhet; att de tror att de vet vad det är som är rätt för dig så att status quo bibehålls.

Endast du vet vad det är som är rätt för dig!

Även vågen själv måste lära sig det.Tänk på dig själv först – självuppoffring måste undvikas

Vågen där södra noden befinner sig tvivlar ständigt och väger för- och nackdelar. Därför kan det ta tid innan man fattar det mest logiska beslutet, som tar hänsyn till andra människor med och vad de vill. Vågen bryr sig om andra.

Norra noden i väduren uppmanar oss att göra de saker som är bäst för oss.

Att först och främst tänka på oss själva och vad vi får utav det hela.
Ge inte upp egna drömmar för att tillfredsställa andras!

Initiera nya början – var inte rädd att skaka om den rådande ordningen

Vågen gillar att låtsas att allting är bra och att det inte finns problem i värden utan att allting är som det skall och att allt som händer är för oss och att vi bör acceptera det.

Men de är bara mottagare av det som sker, medan väduren initierar det.
Våga byta jobb, skaffa nya hobbys, lämna en jobbig livspartner, starta eget eller uppfinna någonting.

Ta steg i ditt liv som får alla andra att häpna och låt de som inte förstår och som inte hänger med bakom dig.

Väduren är ett futuristiskt tecken, en ledare, inte en följare.Vad varje stjärntecken bör tänka på med norra noden i väduren

Väduren och ascendenten i väduren bör vara sig själv och vara så autentisk som möjligt. Var inte rädd för att gå en väg som ingen annan har gått eftersom du kommer att inspirera andra. Låt inte andra underkuva och kontrollera dig.

Oxen och ascendenten i oxen bör ta det lite lugnare. Det är okej med att bo själv i sommarstugan och göra så lite som möjligt. För mycket jobb och för många uppgifter är inte något som gynnar dig. Brytt dig loss från dina rutiner och lyssna på din intuition och din kropp i stället. Lär dig dessutom att tro på dig själv även om ingen annan verkar göra det.

Tvillingarna och ascendenten i tvillingarna bör ta nya sociala initiativ. Starta en ny rörelse om det är vad du behöver göra. Vänta inte på att andra skall introducera dig för nya grupper, ta själv första steget. Stå upp för det som du tycker är rätt.Kräftan och ascendenten i kräftan bör inte vara rädd att starta över, att återuppfinna sig själv, att söka nytt jobb eller en ny karriär. Ta själv kontrollen över ditt eget liv och styr det i en inriktning som skapar personlig tillfredsställelse och självständighet.

Lejonet och ascendenten i lejonet bör inte vara rädd att resa eller flytta till andra länder, även om steget man tar är stort. Inspirera andra med din syn på saker och ting. Ung eller gammal, kan du studera eller undervisa, eller varför inte skriva en ny bok.

Jungfrun och ascendenten i jungfrun kan vara den som är först med att se potentialen i vissa typer av investeringar. Jungfrun kan också göra nya lönsamma uppfinningar inom exempelvis psykologi och hälsa. Det kan också vara dags att jobba med skuggan, och göra dig av med den smärta som blockerar din framgång och din fulla potential.

Vågen och ascendenten i vågen bör våga lämna en dålig partner och skaffa en ny. Men en självständig partner är att föredra – du kommer inte att ångra det. Låt inte sådana personlighetstyper skrämma dig. Inte heller bör du låta andra stå i vägen för din lycka, personliga frihet och självständighet.Skorpionen och ascendenten i skorpionen bör jobba med det som gör de lyckliga. Om du inte längre trivs på ditt jobb, kan du försöka dig på något nytt. Innovation och futuristisk ny teknik bör också gynna dig. Strunta i vad andra tycker att du skall göra.

Skytten och ascendenten i skytten bör festa lite mer, ha rolig, dejta nya personer, gå ut mer och njuta av livet. Vill du ha barn, är det dags att skaffa eller adoptera. Uttryck dig kreativt på ett sätt som känns bra och bekvämt för dig. Prova nya stilar och våga sticka ut.

Stenbocken och ascendenten i stenbocken bör flytta om ni inte längre trivs. Låt inte familjen och traditionella värderingar hålla dig tillbaka eller begränsa dig. Skaffa också en egen familj med den som du tycker är lämplig för dig. Om du exempelvis bestämmer dig att bygga ditt hus är du inte rädd att göra det ute i vildmarken. Och du provar gärna nya arkitekturstilar.Vattumannen och ascendenten i vattumannen bör våga kommunicera med andra på ett sätt som låter dem uttrycka det som är sant. Man tar sig rätten att tala och att göra sig hörd. Du är däremot också mycket villig och bör vara villig att lära dig många saker, kanske sådant som du aldrig trodde att du skulle ha ett intresse för. Datorer och ny teknik kan också leda dig åt rätt håll.

Fiskarna och ascendenten i fiskarna kan ta nya ekonomiska och kulinariska initiativ. Nu är det dock inte bra att skuldsätta sig utan att försöka leva billigt och i stället spara pengar. I stället för att leva av lån och krediter, kan du njuta av det livet har att erbjuda genom att se till så att du har en trygg ekonomisk situation både nu och i framtiden. Om du skuldsätter dig är risken att du kommer att uppleva nöd.