Byron Katies 10 bästa citat

Astro / Inspiration / Artikel

Byron Katie

Byron Katie är inte bara känd för sitt verk, utan är en av de mest citerade männskorna i dag i personlig-utveckling-kretsar. Här är 10 av dessa citat.

1. "Det är inte ditt jobb att gilla mig - det är mitt." 

2. "Livet är enkelt. Allt händer för dig, inte dig. Allt händer i exakt rätt ögonblick, varken för tidigt eller för sent. Du behöver inte gilla det ... det är bara lättare om du gör ". 

 

 

3. "Så länge som du tror att orsaken till problemet är 'därute' - Så länge du tror att någon eller något bär ansvaret för ditt lidande, är situationen hopplös. Det betyder att du är för evigt i rollen som offer, att du lider i paradiset."

4. "En tanke är ofarlig om vi inte tror den. Det är inte våra tankar, utan vårt engagemang för våra tankar, som orsakar lidande. Att fastna för en tanke innebär att tro att den är sann, utan att ifrågasätta den. En sanning är en tanke som vi har fastnat för.."

5. "Allt jag har är allt jag behöver och allt jag behöver är allt jag har i detta ögonblick." 

6. "Hur reagerar du när du tror att du behöver andras kärlek? Har du blivit en slav för deras godkännande? Lever du ett oäkta liv eftersom du inte kan uthärda tanken att de skulle ogilla dig? Har du försöka lista ut hur de skulle vilja att du ska vara, och sedan försöker du bli det, precis som en kameleont? Faktum är att du aldrig riktigt får deras kärlek. Du förvandlas till någon du inte är, och sedan när de säger "Jag älskar dig," kan du inte tro det, eftersom de tycker om en fasad. De älskar någon som inte ens existerar, den person du låtsas vara. Det är svårt att söka andra människors kärlek. Det är dödligt. I en sådan strävan, förlorar du det som är äkta. Detta är fängelset vi skapar för oss själva när vi söker vad vi redan har ". 

 

 

7. "Att placera skulden på någon annan lämnar dig maktlös i att ändra din upplevelse; att ta ansvar för dina bedömningar ger dig möjlighet att ändra dem."

8. "Våra föräldrar, våra barn, våra makar och våra vänner kommer att fortsätta att trycka på alla knappar som vi har, tills vi inser vad det är vi inte vill veta om oss själva än.  De kommer att visa oss vägen till vår frihet varje gång." 

9. "Ett obestritt sinne är en värld av lidande." 

10. "Fred kräver inte två personer; det kräver endast en. Det måste vara du. . Problemet börjar och slutar där."

(2015-08-29)