Allt om trädrakens år 2024 enligt kinesisk astrologi

AstroHoroskop

2024-02-08 Det kinesiska nyåret börjar 10 februari 2024 och i år är det trädrakens år. Här kan du läsa förutsägelserna på global- och individnivå, såväl som för olika djurtecken

Drakens år 2024

Den kinesiska zodiaken har precis som den västerländska 12 stjärntecken. Skillnaden är dock att i kinesisk astrologi, ett stjärntecken inte varar en månad utan ett helt år. Varje år styrs dessutom av ett av de fem kinesiska elementen, som är vatten, trä, eld, luft och metall.

Om du inte vet vad ditt kinesiska djurtecken är, kan använda vår online kalkylator.

Innehållsförteckning:

Drakens betydelse i kinesisk kultur

Draken i kinesisk astrologi

Att undvika under Drakens år 2024

Att omfamna under Drakens år 2024: Färger och Feng Shui inriktningar

Drakens år - ett år av turbulens och förändring

Horoskop för varje djurtecken för drakens år 2024

Råtta - Oxen - Tigern - Kaninen - Draken - Ormen - Hästen - Geten - Apan - Tuppen - Hunden - Grisen

Drakens betydelse i kinesisk kultur

Drakar har stor betydelse i kinesisk mytologi, religion, kultur och tradition. De är vördade som symboler för makt, styrka och lycka. I kinesisk mytologi är drakar associerade med kejsaren och tros ge välstånd och överflöd.

Draken är också ett andligt symbol, som förknippas med det gudomliga och den kinesiska skapelseberättelsen.

De representerar kompassens fyra punkter och de fem grundläggande elementen, där vattenelementet är särskilt betydelsefullt. Drakens koppling till vatten understryker sambandet till naturen och dess förmåga att kontrollera nederbörd, floder och hav, vilket symboliserar harmoni, balans och livets källa .

Draken har inflytande över naturens krafter. Dess väsentliga roll är att upprätthålla kosmisk ordning enligt kinesisk mytologi. Totalt finns det i själva verket nio typer av drakar. De flesta är välmenande och goda.

Drakar går så pass långt tillbaka i historien att ingen vet när de först dök upp. Man tror dessutom att draken inspirerades från upptäckten av dinosaurie kvarlevor.

Gå till innehållsförteckning

Draken i kinesisk astrologi

Drakar är självsäkra, ambitiösa, energiska, entusiastiska, prestationsorienterade, glada och karismatiska. Normalt sett når de sina mål.

De kan dock även vara arroganta, dominanta, trångsynta, egocentriska, dåliga förlorare.

Drakens år inkluderar: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 och 2012.

Gå till innehållsförteckning

Att undvika under Drakens år 2024

Kina är ett stort land med många människor. Olika regioner har olika seder och traditioner. Det finns inte en strikt konsensus bland kineserna angående vad man bör göra och inte göra under drakens år 2024.

Enligt Xiaohuan Zhao, expert på kinesisk litteratur- och teatervetenskap vid School of Languages of Culture, Australien, ska man helst undvika representationer av hundar och olika vapen under drakens år, såväl som olika kinesiska tecken som representerar dessa saker.

Man skall undvika att bära hundsmycken och skaffa hund. Man kan också kanske gå så långt som att påstå att vapenvila under drakens år vore idealt.

Han skriver dessutom att man under drakens år bör undvika att sova i det nordvästra hörnet av sovrummet, för god feng shui. Förklaringen att denna inriktning tillhör den jordiska grenen som associeras med djurtecknet Hunden (xu) som tar ut drakens jordiska gren (chen). Inte heller är det enligt honom bra att inleda ett förhållande eller en relation med en hund. Man bör dock nu inte börja gå och frysa ut hundar.

Gå till innehållsförteckning

Att omfamna under Drakens år 2024: Färger och Feng Shui inriktningar

Även vad gäller vilka färger är tursamma bör man veta att inte alla kineser tycker samma sak. Men enligt samma expert som nämndes ovan, är årets tursamma färger guld, gult och blått. Anledningen är Drakens samband till kunglighet, naturens cykler såväl som till vattenelementet. Som tur är, är två av årets modefärger gult och babyblått.

Guld står för välstånd, ära, kunglighet, framgång, i och med guldfärgen förknippas med solen och metallen med samma namn. Den besläktade färgen, gult, är också gynnsam. Gult associeras med jorden och representerar stabilitet och rikedom. I synnerhet kommer du som vill starta eget företag att gynnas ekonomiskt av de två färgerna, såväl som du som vill göra framsteg i yrkeslivet och i din karriär. En annan gynnsam färg är blått, som symboliserar vatten, och därmed ungdom, hälsa, vitalitet och visdom.

Gå till innehållsförteckning

Drakens år - ett år av turbulens och förändring

Trädrakens år kommer att vara en period av kraftfull omvandling och betydande framsteg . Trädraken bär den kraftfulla Yang-energin, vilket ger en dynamisk och framåtblickande atmosfär.Trädraken förknippas med tillväxt, förnyelse och vitalitet , vilket indikerar en tid av förnyad energi och nya början . Denna period kan medföra positiva förändringar och möjligheter till avancemang inom olika aspekter av livet.

Inverkan av träelementet innebär att det kommer att finnas ett fokus på flexibilitet, anpassningsförmåga och motståndskraft, såväl som potentialen för hållbar utveckling och harmoniska relationer.

Trädrakens år 2024 förväntas dessutom bli ett år med ekonomisk tillväxt och expansion, fylld med utmaningar. Vi kommer dessutom att på global nivå gå genom en tid av politisk turbulens och förändring. Det finns en risk för jordbävningar och översvämningar och en risk för naturkatastrofer rent allmänt. Man väntar sig dessutom att frågor som rör jämställdhet såväl som miljömedvetenhet blir viktigare än någonsin.

På individnivå kan vi vänta oss ett år med stora ansträngningar och med fokus på karriär och framgång i yrkeslivet. Vi kommer dessutom även att inleda nya relationer. På grund av alla utmaningar och allt som sker i våra liv och runt om i världen, är det viktigt att ta väl hand om vår mentala och fysiska hälsa. Man bör dock försöka förbli flexibel och anpassningsbar.

En risk för starka känslor, konflikter och oförutsägbara förändringar, existerar också. Därmed är det viktigt med hållbarhet, diplomati och sökandet efter harmoni.

Gå till innehållsförteckning

Horoskop för varje djurtecken för trädrakens år 2024

Varje kinesiskt stjärntecken kommer under trädrakens år att möta unika möjligheter och utmaningar. Här är en inblick i hur varje stjärntecken skulle kunna hantera detta dynamiska år:

Råtta (鼠 shǔ)

Födelseår: 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Förbered dig på en dynamisk och föränderlig tid! De första fem månaderna av 2024 bjuder på revolutionerande energier som påverkar din livsstil, vanor, arbete och hälsa. Se det som en perfekt möjlighet att bryta dig loss från gamla mönster och omfamna nya idéer. Experimentera, våga ta nya steg och skapa en mer stimulerande och lovande dynamik i ditt liv. Var inte rädd för att lämna komfortzonen - det är dags att blicka framåt och omfamna framtidens potential. Utnyttja den här kraftfulla perioden för att lära dig nya saker, resa och fräscha upp din livsstil.

Från och med juni skiftar fokus till dina personliga relationer. Den här perioden kräver en djupare reflektion över ditt engagemang i partnerskap, familj- och affärsrelationer. Vilken typ av relationer vill du ha i ditt liv? Hur långt sträcker sig dina åtaganden? Detta är en tid för att stärka befintliga band och släppa taget om relationer som inte längre gagnar dig.

Var lyhörd för förändringens vindar och våga ta steget mot en mer dynamisk och meningsfull tillvaro. Den här resan handlar om att omfamna framtiden och skapa en tillvaro som speglar dina innersta önskningar.

Positivt: Råttor kan uppleva betydande personlig tillväxt och karriärframsteg under trädrakens år. Deras påhittighet och anpassningsförmåga kan leda till fruktbara möjligheter.

Negativt: Råttor bör vara medvetna om risken för intensiv konkurrens och potentiella konflikter i sina professionella och sociala sfärer. De kan behöva hantera maktkamp och känslomässig turbulens med styrka och självförtroende.

Gå till innehållsförteckning

Oxen (牛 niú)

Födelseår:1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Förbered dig för en känslomässig berg-och-dalbana! De första fem månaderna av 2024 präglas av intensiva känslor i alla aspekter av ditt liv. Rädslor och osäkerhet kan dyka upp, men se dem som utmaningar att övervinna. Den här tidsperioden bjuder på enorm potential för att växa och utvecklas. Omfamna nya möjligheter, sprid dina vingar och skaffa dig nya färdigheter.

Viktiga upplevelser väntar i kärlek, romantik och sexualitet. Var inte rädd för att ta risker och utforska dina djupaste önskningar. Utmana dig själv och prova nya saker. Den här tiden kan också innebära förändringar i relationer till dina barn eller inom skola och utbildning.

Från och med juni skiftar fokus till ditt arbete. Nya planer, förändringar i lagstiftning eller nya miljöförhållanden kan leda till en omstrukturering av din arbetsmiljö. Det kan vara en perfekt tid att fräscha upp dina kunskaper och färdigheter, förbättra dina vanor och ta hand om din hälsa.

Kom ihåg att ta dig tid för reflektion. Avfärda oro och negativa tankar och fokusera på de idéer och framtidsscenarier som inspirerar dig. Det här är ett år för lärande, personlig utveckling och förbättringar på alla plan.

Positivt: Trädrakens år kan hjälpa oxen att göra stabila säkra framsteg, tack vare personliga ansträngningar. Oxens flit och uthållighet kan leda till stadiga prestationer.

Negativt: Oxar bör vara försiktiga med envishet och motstånd mot förändring, vilket kan hindra deras förmåga att anpassa sig till oväntade utvecklingar och dra nytta av nya möjligheter.

Gå till innehållsförteckning

Tigern (虎 hǔ)

Födelseår:1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Förbered dig på en turbulent tid i ditt familjeliv! De första fem månaderna av 2024 präglas av ovanlig energi i ditt hem och din familj. Var beredd på överraskande förändringar, sista minuten-anpassningar och en generell känsla av omvälvning.

Dessa förändringar kan vara materiella, som renoveringar, flytt eller en omstrukturering av din familj. De kan också vara mer emotionella, som förändringar i relationer eller dynamiken inom familjen. Det är en tid för reflektion och medvetenhet, och det är viktigt att ta hand om dig själv och dina nära och kära under denna tid.

Från och med juni skiftar fokus till dina ekonomiska och materiella resurser. En äventyrlig anda kan råda, och du kan känna dig inspirerad att investera i nya projekt eller erfarenheter. Det är dock viktigt att hitta en balans mellan risk och belöning. Var noga med att överväga dina mål och värderingar innan du fattar några stora beslut.

Denna period kan också innebära en ökad fokus på utbildning, särskilt för barn. Det kan vara en tid att investera i deras framtid genom nya kurser, program eller resor.

Kom ihåg att förändring är oundviklig, och att omfamna den kan leda till nya och spännande möjligheter. Var modig, var flexibel och lita på din intuition under denna dynamiska period.

Positivt: Tigrarna kan känna att trädrakens år är uppiggande, med möjligheter till personlig utveckling och spännande äventyr. Deras mod och karisma kan leda till positiva förändringar.

Negativt: Tigrar kan stöta på känslomässig intensitet och potentiella konflikter i sina relationer. De bör vara uppmärksamma på impulsivitet och söka harmoni mitt i oförutsägbara förändringar.

Gå till innehållsförteckning

Kaninen (兔 tù)

Födelseår:1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2024

Förbered dig på en mental berg-och-dalbana! De första fem månaderna av 2024 präglas av stor mental kraft. Använd den här kraften till din fördel! Det är en perfekt tid att studera, lära dig nya saker och se världen ur ett nytt perspektiv.

Din kreativitet flödar, och du kan upptäcka nya intressen, platser och människor. Förbättra din kommunikationsförmåga och planera evenemang som inspirerar dig. Det kan också vara en bra tid för att uppgradera din bil eller dina kommunikationsverktyg.

Från och med juni skiftar fokus till ditt hem och din familj. En ny filosofi kan prägla dessa områden, och du kan känna dig inspirerad att skapa en mer positiv och lycklig atmosfär. Gör förbättringar i ditt hem, ägna dig åt nya aktiviteter med dina nära och kära och skapa starka känslomässiga band.

Denna process är en del av en större övergång där du avslutar ett kapitel i ditt liv. Det är en tid att inventera dina resurser, både personliga och familjeägda. Sätt nya gränser, skapa nya discipliner och etablera en ny ordning som passar din nya verklighet.

Positivt: Kaniner kan omfamna energin av tillväxt och förnyelse under detta år, vilket leder till kreativa och professionella genombrott. Deras diplomatiska natur kan främja harmoniska förbindelser.

Negativt: Kaniner kan möta känslomässiga utmaningar och ökad känslighet. De bör gardera sig mot att bli alltför upptagna av konflikter och prioritera egenvård.

Gå till innehållsförteckning

Draken (龙 lóng)

Födelseår:1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2025

Förbered dig på en revolutionerande tid för dina resurser! Drakens år 2024 kan generera stora förändringar i din ekonomi och i hur du hanterar dina resurser. Det är en perfekt tid att se över din potential, hitta nya sätt att tjäna pengar på och skaffa dig nya färdigheter. Var försiktig med spekulationer och satsa dina resurser klokt.

Både intäkter och utgifter kan vara ovanligt höga under detta år. Det är viktigt att vara medveten om dina behov och värderingar och att skapa en budget som fungerar för dig.

Från och med juni skiftar fokus till kommunikation, studier och resor. Du kan känna dig inspirerad att lära dig nya saker, utforska nya platser och knyta kontakter med nya människor. Dina relationer, och i synnerhet dina vänskaper, kan spela en viktig roll under andra delen av året..

Detta är en tid att släppa taget om gamla vanor och idéer och omfamna nya möjligheter. Var modig, var flexibel och lita på din intuition. Ju mer du kan öppna dig för förändring, desto mer framgång kommer du att ha under detta år.

Positivt: Drakar, som befinner sig i sitt eget år, kan uppleva ökat självförtroende och större möjligheter. Trädrakens år kan hjälpa drakarna att dra nytta av deras naturliga karisma och göra betydande framsteg.

Negativt: Drakar kan behöva hantera potentiella maktkamper och egocentriska tendenser. De bör förbli öppna för konstruktiv feedback och samarbete.

Gå till innehållsförteckning

Ormen (蛇 shé)

Födelseår:1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2026

Förbered dig på en magnifik start på 2024! De första fem månaderna av året bjuder på en virvlande energi av extraordinära händelser, unika upplevelser och speciella omständigheter. Livet överraskar dig och uppmanar dig att ta steget, sträva längre, att uppnå mer och att våga tänka utanför ramarna för det som är vanligt eller möjligt.

Vad du gör av årets energi är upp till dig själv. Använd dem för att förnya dig själv, att omfamna nya stimuli och att ge dig ut på en spännande resa mot uppfyllelse. Var beredd på snabba anpassningar och äventyrliga inslag – det finns oändliga möjligheter att utforska och upptäcka!

Från och med juni skiftar fokus till din karriär och ekonomi. Det är en tid att utveckla dina kompetenser och att dra nytta av expansionsmöjligheter, eventuellt genom resor. Var dock noga med att skilja dina egna intressen från de som omger dig, både i din professionella och privata sfär.

Nu är det dags att omorientera din ekonomi och att definiera dina avsikter och mål. Lita på din intuition och investera klokt, men se till att du är bekant med arbetssättet i de projekt du engagerar dig i.

Positivt: Ormar kan dra nytta av trädrakens vitalitet, vilket främjar kreativitet och ekonomiska framtidsutsikter. Deras intuition och anpassningsförmåga kan hjälpa dem att navigera genom förändringar.

Negativt: Ormar bör vara försiktiga med att bli alltför hemlighetsfulla eller misstänksamma. De kan stöta på oförutsägbara ekonomiska fluktuationer och bör vara uppmärksamma på impulsiva beslut.

Gå till innehållsförteckning

Hästen (马 mǎ)

Födelseår: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2028

Förbered dig på en inspirerande resa av inre förvandling! De första fem månaderna av 2024 bjuder på en unik möjlighet att omfamna stunder av ensamhet, meditation, vila och reflektion. Använd den här tiden för att rena ditt sinne och din kropp, och för att genomgå en kraftfull förnyelse på alla plan – andligt, moraliskt, intellektuellt, känslomässigt och fysiskt.

Det är dags att släppa taget om gamla vanor och tendenser som inte längre tjänar dig. Att ignorera dessa stunder av inre reflektion kan leda till kroniska problem i alla aspekter av ditt liv. Var öppen för nya insikter och inspiration, och våga ge dig in i introspektion. Drömmar och fantasi kan ge värdefulla ledtrådar till ditt innersta.

Om du tar dig tid för inre arbete under våren kommer du att ha kraften och motivationen att blomstra under resten av året. Från och med juni kan du se fram emot en period av personlig tillväxt, nya stimuli och spännande upplevelser. Resor, studier, kärlek och nya projekt kan ge ditt liv en ny dimension.

Det är dock viktigt att hitta en balans mellan det gamla och det nya. Hur kan du integrera dina nya drömmar och projekt med dina befintliga ansvarsområden? Lita på din intuition och din inre kompass, och våga ta steget mot en mer autentisk och meningsfull tillvaro.

Positivt: Trädrakens år är inspirerande, främjar personlig tillväxt och leder till meningsfula relationer. Hästens naturliga äventyrsanda kan leda till spännande möjligheter under drakens år 2024.

Negativt: Hästar ska försöka undvika rastlöshet och impulsivitet, vilket kan leda till konflikter och hinder. De bör prioritera fokus och stabilitet.

Gå till innehållsförteckning

Geten (羊 yáng)

Födelseår: 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2028

Förbered dig på en dynamisk och överraskande period i ditt sociala liv! De första fem månaderna av 2024 påverkar framför allt sociala kretsar, vänskapsrelationer och gruppaktiviteter. Det är en tid att förnya löften, hitta nya sätt att umgås och bidra mer till andra.

Samarbete, möten, gemensamma investeringar och kreativa projekt lyfts fram. Du har en möjlighet att utöka din värld, bryta dig loss från gamla rutiner och njuta av nya sätt att kommunicera. Var dock medveten om att ekonomiska frågor kan spela en central roll i allt detta.

Från och med juni skiftar fokus till att slutföra ärenden och affärer som du kan ha dragit på. Ekonomiska frågor kommer att kräva din uppmärksamhet, och det är en bra tid att uppdatera din budget, hantera arv, lån och liknande.

Intellektuella och andliga frågor kommer också att spela en viktig roll under denna period. Vissa aspekter av din tro eller livsfilosofi kan förändras när du får tillgång till ny information eller blir medveten om fakta som du inte kände till tidigare.

Positivt: Getter kan växa och utvecklas i trädrakens år genom att odla kreativitet och meningsfulla kontakter. Deras medkännande natur kan främja tillfredsställande relationer.

Negativt: Getter bör vara försiktiga med känslomässig sårbarhet och potentiella missförstånd. De kan stöta på utmaningar när det gäller att upprätthålla gränser och bör utveckla självsäkerhet.

Gå till innehållsförteckning

Apan (猴 hóu)

Födelseår: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2029

2024 kan bli ditt år för toppprestationer! De första fem månaderna bjuder på en kraftfull energi som gynnar dina ambitioner, framtidsutsikter och ditt yrkes- och sociala liv. Med rätt strategi kan du uppleva en tid av kreativitet, nya upptäckter och nya horisonter.

Detta år präglas av framsteg, även om de kan komma oväntat eller på överraskande sätt. Var inte rädd för att lämna komfortzonen och utforska nya möjligheter. Sträva efter mer, investera i studier och sikta högt. Utbildning, resor och teknik kan vara viktiga verktyg under denna unika fas.

Från och med juni skiftar fokus till samarbete och relationer. Det är en tid att nätverka, knyta kontakter och trivas i ditt element. Utveckla din förmåga att kommunicera och bygga starka team. Nya relationer kan öppna dörrar, men var uppmärksam på din ekonomi, speciellt när det gäller delade resurser.

Positivt: Trädrakens år är berikande, vilket ger möjligheter till intellektuell tillväxt och innovation. Apans anpassningsförmåga leder till säker framgång och är verkligen en fördel under detta år.

Negativt: Apor bör vara vaksamma mot spridd energi och överengagemang. De kan stöta på konflikter som härrör från felkommunikation och bör sträva efter tydlighet.

Gå till innehållsförteckning

Tuppen (鸡 jī)

Födelseår: 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

En hunger efter ny kunskap och nya perspektiv driver dig framåt under 2024! De första fem månaderna präglas av en stark längtan av att lära och växa. Du kan känna dig inspirerad att utforska nya ämnen, vidareutveckla din livsfilosofi och ge dig ut på resor som utökar dina vyer.

Det är en perfekt tid för studier, tentor, publikationer och allt annat som kan ge dig nya och betydelsefulla insikter. Våga bryta barriärer och gränser, både yttre och inre. Du har potential att växa enormt under denna period, men du behöver vara modig och ta steget utanför din komfortzon.

Från och med juni kan du börja se frukterna av ditt arbete. Dina nya insikter och din förändrade inställning kan ge dig nya möjligheter i din karriär och ditt sociala liv. Det är en tid att förnya dina mål och ambitioner, och att skapa en plan för framtiden.

Samtidigt kommer du att behöva fokusera på dina relationer. Det är dags att ta dem till en ny nivå och bygga ett starkare band med de människor som betyder mest för dig. Tvivel och osäkerhet hör inte hemma i den här fasen – var modig, engagerad och öppen för nya kontakter.

Positivt: Tuppar kan utnyttja trädrakens år för karriäravancemang och personligt förverkligande. Deras noggranna natur kan leda till betydande prestationer.

Negativt: Tuppar bör vara uppmärksamma på att bli alltför kritiska och skeptiska, vilket kan försämra deras relationer och samarbetet med andra. De bör prioritera öppenhet.

Gå till innehållsförteckning

Hunden (狗 gǒu)

Födelseår: 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Förbered dig på en tid av inre resor och förvandling! De första fem månaderna av 2024 bjuder på en möjlighet att blicka inåt och upptäcka nya skatter inom dig själv. Det är en period av katarsis och förvandling på alla plan – känslomässiga, mentala och till och fysiska.

Var modig och våga gräva djupt för att se din egen potential tydligt. Testa dina regenerativa och transformativa förmågor, och använd verktyg som andlig vägledning, healing, terapi och astrologi för att stödja din resa.

Denna fas handlar också om att förändra din ekonomi och dina resurser. Ta chansen att uppdatera din budget, hantera delade resurser och utnyttja dina möjligheter på ett bättre sätt.

Från och med juni skiftar fokus till nya horisonter. Resor, studier och nya projekt kommer att ge dig möjlighet att expandera din kunskap och ditt perspektiv. Lär dig av dina erfarenheter och ompröva dina vanor och seder. Var kreativ och använd ditt intellekt på nya och innovativa sätt.

Positivt: Trädrakens år bidrar till känslomässig tillfredsställelse och stabil tillväxt. Hunderns lojalitet och motståndskraft kan leda till meningsfulla kontakter.

Negativt: Hundar bör skydda sig mot att bli överkritiska. De kan möta oväntade känslomässiga utmaningar och bör prioritera öppen kommunikation och flexibilitet.

Gå till innehållsförteckning

Grisen (猪 zhū)

Födelseår: 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Blicka framåt och omfamna kraften i relationer! De första fem månaderna av 2024 präglas av ett intresse för dina personliga relationer. De kan fungera som en katalysator för förändring, antingen en som motiverar dig eller i formen av en utmaning.

Detta är en avgörande period för romantiska relationer, kontrakt och partnerskap. Var beredd på överraskningar och accelererade förändringar som kräver intelligent anpassning. Juridiska frågor kan dyka upp, men om du hanterar allt med omsorg kan dessa influenser vara mycket positiva för din tillväxt tillsammans med andra.

Från och med juni skiftar fokus till det du delar med andra. Det kan handla om ekonomi, materiella ting eller känslomässiga band. Var medveten om din egen insats och vad du bidrar med, men ignorera inte heller motpartens perspektiv.

Familjearv och pågående familjeangelägenheter kan också bli aktuella. Det förflutna kan komma tillbaka på något sätt, kanske för att ge dig en möjlighet att lösa problem en gång för alla.

Positivt: Grisar kan upptäcka glädje och välstånd under trädrakens år. Deras uppriktighet och anpassningsförmåga kan leda till fördelaktiga övergångar och harmoniska relationer.

Negativt: Grisar bör vara försiktiga med självgodhet, vilket kan leda till missade möjligheter och konflikter. De bör prioritera balans och urskillningsförmåga.

Gå till innehållsförteckning