Varje veckodag vibrerar olika, beroende på styrande planet

Astro / Häxkonst och magi

Så här kan du göra det bästa av varje dag genom att arbeta med dagens energier och inte emot dem.

Varje veckodag vibrerar olika, beroende på styrande planet

2022-08-10 Har du undrat varför så många människor inte gillar måndagen? Borde man inte känna sig pigg en måndag, efter veckoslutets vila?

Kanske har det att göra med de närvarande energierna. Det är inte en slump att varje veckodag fick sitt namn efter en gud och/eller planet.

Detta betyder för den spirituelle, att varje dag skapar särskilda möjligheter, som går ut på hur man använder energierna i fråga.

Icke desto mindre, när man läst upp alla energier, så undrar man nog om inte söndagen och måndagen, borde vara fria dagar. Eller vad tycker du?

Måndagen, månens dag

Måndagen är månens dag

Måndagen är månens dag, som sätter tonen för hela veckan.

Även om månen handlar om intuition och känslor, hem och familj, samt vår nostalgiska sida, påverkar månen oss dagligen genom de aspekter den bildar till olika planeter.

En måndag kan vi vara piggare än en annan måndag beroende på vilket tecken månen befinner sig i. Måndagens energi skapar sinnesstämningen för hela veckan.

 

 

Månen handlar också om vad vi har i bagaget, och berättar för oss vad vi bör inrikta oss på, och i vilken inriktning vi vill fortsätta. Detta kan kännas som en dragning till vissa aktiviteter.

Drick mycket vatten en måndag och försök sova gott. Har du varit uppe mycket under helgen vilan vara det som saknas.

Om du känner att månaden är fel dag att börja veckan med, kan du dock också ha rätt, eftersom planeten för nya början är nog Mars, som förknippas med veckans andra dag, tisdagen.

Tisdagen, Mars' dag

Tisdagen är Mars dag

Planeten Mars som förknippas med tisdagen, skapar förutsättningarna för oss att initiera nya saker.

Om månen håller oss i det förflutna vill Mars att vi tar en risk in i en ny inriktning. Men planeten Mars kan också hjälpa oss att få saker gjorda. Och om månen sätter tonen för veckans energi, kommer Mars att hjälpa oss att agera i enlighet med vibrationen i fråga.

 

 

Ändå är tisdagen som sagt en utmärkt dag för att starta nya projekt och fatta beslut som har med dina målsättningar och karriär att göra. På tisdag, kan vi med hjälp av Marsenergi modigt gå efter vad vi vill ha.

För bästa resultat, bör du ha klart för dig vad du vill ha. Mars hjälper oss med motivation och drivkraft. Vi kan nå målen. Börja helt enkelt någonstans. Det blir svårt att slut sedan du är i gång.

Om du känner dig stressad och oroad, bör du motionera eller sätta i gång med jobb och annat som kan hjälpa dig att bli av med all spänning.

Onsdagen, Merkurius' dag

Onsdagen är Merkurius dag
Onsdagen styrs av kommunikationens planet Merkurius, något som innebär att onsdagen är en bra dag för att boka möten och delta i samtal, för att sätta upp en annons och för att marknadsföra produkter och tjänster.

Merkurius underlättar all kommunikation. Nu kan du prata om de sakerna som du aldrig vågar ta upp till samtal. Du kan höra dig till olika människor av alla möjliga anledningar. Idag är andra människor också villigare att lyssna.

 

 

En onsdag känner vi oss nyfikna och vi tar till oss lättare all information. Därför kan man prova att plugga på onsdagar om man går en utbildning.

Det är däremot också viktigt att man reflekterar. Munnen kan prata utan att vi tänker oss för. Vi kan tro att vi vet och kan mer än vi gör. Man kan bli snabbt uttråkad.

Men måste man springa ärenden är onsdagen nog rätt dag för det med. Det är inte ovanligt att man har flera bollar i luften och gör flera saker samtidigt. Körning av korta rundor hör också till onsdagen.

Torsdagen, Jupiters dag

Horusögat, den store beskyddaren
Eftersom torsdagen förknippas med välvilliga Jupiter, känner vi oss positivare. Men vi kan inte vänta oss tur och lycka varje torsdag.

För det första handlar Jupiter om expansion. På torsdag kan vi diversifiera våra aktiviteter. Någon bra möjlighet kan dyka upp. Vi kommer inte alltid att vilja ha möjligheten i fråga, något som kan ha att göra med hur bekväma vi vill att våra liv skall vara och för att vi inte gillar förändring.

Upplevelsen om hur bra torsdagar är, har även med förväntningar att göra. Vi kan vänta oss en massa pengar kanske, eller att någon som vi tycker om bjuder ut oss. När detta sker blir vi besvikna.

 


Jupiter, är också gurun, som lär oss att det också är viktigt att uppskatta det man redan har och att njuta av varje stund som livet har att erbjuda. Den uppmanar oss att ge det nya en chans. Jupiter handlar inte om saker om bara faller i våra knän heller. Ibland måste vi känna oss obekväma för att vi skall söka oss själva till ett nytt sätt att leva som göra livet spännande och meningsfullt. Det är inte omöjligt att vi vill resa bort på torsdagar.

Jupiter eller Zeus är gud över alla andra gudar, och därmed är torsdagen en dag för det spirituella livet. En bra sysselsättning på torsdag är att komma i kontakt med ”skapelsen” genom att vistas i naturen och bara vara.

När du vaknar upp på morgonen på torsdagarna, tänk på allt som du är tacksam för. Skaffa dig gärna kunskap när du inser att du är fördomsfull.  

Fredagen, Venus' dag

Fredagen är Venus dag

Fredagen är Venus dag. En dag för kärlek, relationer, och kreativitet. Fredagen alstrar en energi som är fridfull och balanserad.

Under denna influens är man vänlig och har en positiv inställning till andra människor.

Det är Venus som styr både över tillfredsställda materiella behov och över kärlek. Därför kan Venus också ses som en välgörare, eftersom Venus skapar en dragningskraft mellan människor. Vi söker och hittar kärleken en fredag. Alla slags relationer förbättras dock på fredagar.

 

 

Under Venus influens är sociala etiketter viktigare. Därför kommer även respekt att genomsyra relationer. Venus styr över konst och artistiska former, bland annat musik och dans.

Men även på jobbet gör Venus underverk, både för att det är lättare att samarbeta med andra och för att vi jobbar bra själva. Vi har inte lika bråttom något som leder till att det vi gör ser bra ut och har en överlägsen kvalitet. En fredag kan du öka värdet på vad som helst genom att ge den en personlig touch. Kreativiteten flödar.

Under attraktionens gudinnans vägledning är vi också snyggare på fredagar. Vi har sinne för det vackra och det estetiska med, något som kan komma till uttryck i många situationer i livet.

Lördagen, Saturnus' dag

Lördagen, Saturnus dag

Vi brukar gå ut på lördagar med ibland något som kan vara ett misstag, i och med Saturnus, som styr över lördagen, handlar om ansvar och disciplin.

Våra mentala förmågor att fokusera på vad vi gör och vår uthållighet ökar på lördagar. Det kan vara dags att ta itu med det krångliga eftersom vårt matematiska, logiska och tekniska sinne är sällan bättre.

Du kan även lättare följa instruktioner steg för steg samt ta till dig krångli information som du också förstår.

 

 

Saturnus gillar inte att vi undflyr ansvar och därför kan många människor på lördagar ta itu med hushållsarbete, göra veckans inköpslista och sitter hemma med barnen.

Men varför kommer Saturnus med sin kyliga militaristiska energi att falla efter en mjuk dag som en Venusdag? Kanske har det att göra med att kärlek inte räcker till utan ansvar. Inte heller kommer någonting att vara mycket länge utan Saturnus.

Söndagen, solens dag

Söndagen är solens dag

Söndagen är solens dag, och en mycket bra dag för medvetenhet. Om du nu har en baksmälla kan du också bli medveten om dig själv på ett inte så positivt sätt.

Men om du mår bra, är du helt enkelt glad över att du finns till. Söndagens och solens jobb är att få dig att skina och därför kan du vara extra glad, extra underhållande, extra spännande att umgås med.

 

 

Solens energi värmer upp allas sinnen och därför känner sig alla speciella på söndag. Om du har barn är du lycklig att kunna spendera tid tillsammans med dem.

Söndagen är också en bra dag för att gå ut och fika med kompisarna, för film och underhållning.