Kärlek och relationer

Fördelar och nackdelar med otrohet

otrohet

 

Tro det eller ej, men otrohet i en dålig relation kan ha sina fördelar. Men överväger inte alltid nackdelarna i en sådan situation? Den här artikeln kan hjälpa dig att få klarhet över dina funderingar kring otrohet.

1. Självförtroendet återvänder
Att hitta någon som vill ha dig igen - ger sig en bekräftelse på att du fortfarande är åtråvärd. Det är så du vill ha det också. Detta leder till att du börjar ta mer hand om ditt utseende och det syns, något som leder till positiva effekter för dig. Du kan räkna med fler beundrare, eftersom varje man som du möter kommer att uppskatta detta – även din sambo eller man.

2. Bättre sexliv
Där finns det inga barriärer, inga gränser och ingen oro - allt handlar om att söka maximalt med tillfredsställelse. Du och din älskare möts på olika platser, har alltid bråttom och ni testar ständigt nya saker. Allting är okej och detta kan ha positiva effekter på ditt sexliv.

3. Krydda i tillvaron
Att göra något förbjudet sätter krydda på tillvaron. Både ditt humorsinne och din fantasi väcks till liv. Du måste tänka ut nya platser där ni kan träffas, hitta på nya lekar, etc. Du har aldrig tråkigt.

4. Rebellisk uppförande
Att bete sig på ett sådant skamligt sätt, väcker frågor kring vad andra skulle tycka och tänka, och vilka reaktioner ditt uppförande skulle väcka hos andra. Detta kan få dig att skratta när du vet hur mycket folk som tror att du är en ängel.

5. Hålla hemligheter
Din älskare är din hemliga skatt. Han är den hemlighet som ingen annan känner till. Du ler inom dig själv och känner dig lycklig då du vet att din hemliga skatt finns där oupptäckt och outforskad av andra. Du jublar av glädje och  alla börjar dessutom säga till dig att du ser 10 år yngre ut.

6. Starta om
Två olika män är två olika erfarenheter. Det är som att starta ett nytt liv. Allt i relationen till din älskare handlar om kemi, och inget annat spelar roll. Det känns för dig som om du upptäcker sexlivet för första gången i ditt liv.

7. Det nya
Han hud, hans doft, hans gester, kropp och samtalet med honom är inte något som du är van vid. Allt som han är, är outforskat nytt terräng som utlovar förändring och väcker en tiger inom dig.

8. Inse att det finns problem i relationen
Otrohet kan få dig att inse att du inte är lycklig i ditt förhållande til din sambo eller man. Det kan leda till att du försöker tala med din partner eller att ni försöker få hjälp med relationen.

Nackdelarna med otrohet

1. Rädsla av att bli upptäckt
Rädslan för att din partner skall råka på något som bevisar din otrohet kan verkligen stressa dig, något som kan vara svårt att leva med under en längre tidsperiod.

2. Skuldkänslor
Din man köper blommor till dig och du börjar gråta; du börjar göra extra saker för honom eftersom du har skuldkänslor och varje gång lojalitet eller trohet kommer på tal, mår du dåligt. Skuldkänslor är inget som man vill leva med.   

3. Skam  
Ja, du är en fri kvinna, och du kan göra som du vill - men du vet samtidigt att det du gör är helt fel - och du är inte särskilt stolt över dig själv.

4. Pengar
Du spenderar pengar på sexiga underkläder, skönhetsbehandlingar, äta ute, hotellrum osv. Sådant kostar. Det är utgifter som du tidigare inte har räknat med.

5. Olyckor
Du kan glömma bort att använda kondom och du blir med barn. Inte bara det - du kan också få någon könssjukdom på köpet. Sedan kan du fråga dig om det verkligen var värt det.   

6. Han vill inte lämna dig  
Din älskare förvandlas till en förföljare som du inte kan bli av med. Han ringer upp dig hela tiden - dag som natt, kommer på besök, kontaktar din familj och dina vänner för att berätta för dem vilken slampa du är, hotar din man eller din sambo... Ja! Sådant kan också hända!

7. Svårigheter att avsluta
Han blir förälskad i dig, han vill ha en hel relation till dig eller så är han trött på att tills du fattar ett beslut. Därför vill han avsluta det. Han lämnar dig. Självklart har du utvecklat känslor. Du känner dig lurad - och allt du kan göra är att låsa in dig i ett badrum och gråta. Du kan inte förklara hur du känner för någon. Det blir svårt för dig att hitta någon som du kan prata med. Du känner dig helt ensam med din sorg.

8. Svårigheter med tillit
Om din partner får reda på din otrohet - kan han aldrig lita på dig igen. Smärtan och vreden som nu finns inom honom är för mycket för honom att bära. Få blir starkare av otrohet - för de flesta betyder otroheten slutet på förhållandet.

9. Ett dåligt relationsavslut
Din partner får reda på din otrohet eller så bestämmer du dig för att berätta alltsammans för honom. Han blir besviken och sårad, och han ger dig inte fler chanser. Han lämnar dig. Detta gör mycket ont. Helt plötsligt har ditt liv förstörts - och alla vet vad du har gjort. Förutom en personlig tragedi skapas även en stor skandal.

Källa: So Feminine.Co.Uk