Stora varumärken: Fendi

Mode / Varumärken

fendi

Fendi startade som ett familjeföretag och hamnade så småningom på haute couture.

Adele Casagrande, grundaren till Fendihuset, öppnade en liten päls- och läderbutik i Rom 1918. 1925 gifte sig Adele med Edoardo Fendi, och ändrade butikens namn till hennes nya efternamn. Fendi hade en lång lista på privata lojala kunder och 1938 öppnade de en andra butik i Rom.

fendi

Butiken fortsatte att växa över tiden och Adeles alla fem döttrar började arbeta i företaget så snart de blev gamla nog. Edoardo dog 1954, och lämnade företaget helt i Adeles och hennes döttrars händer. Paola tog över pälsen, Anna koncentrerade sig på lädervaror, Franca tog hand om kundrelationerna, Carla blev affärskoordinator, och Alda blev överhuvud för försäljningsavdelningen. Med fem aktiva, levande unga kvinnor i styrelsen, började Fendihuset att klättra upp på haute couture steget.

1965 började den tyska designern Karl Lagerfeld jobba i Fendi och gav dem hans superba modesinne. Han skapade den omvända FF-logot, som så småningom kom att bli en statussymbol över hela världen.

Lagerfeld och Fendi började utveckla olika sätt att använda päls på. De gjorde den lättare och mindre besvärlig, mjukare och mycket lättare att bära. De började hitta nya sätt att behandla päls på, och skapade plagg som aldrig hade använts i modeindustrin.

Fendi höll på att bli en ledare i modevärlden. Bloomingdale's var det första amerikanska företaget som sålde Fendi i USA, och snart fanns det butiker och licenserade återförsäljare över hela världen.

Fendi har skapat flera linjer, bland annat Fendi ready-to-wear linjen av fina material och design före sin tid.

Lagerfeld skapade accessoarer som passade till deras kollektion av kläder. Den mest kända är baguetthandväskan. Fendi har också skapat en modelinje för de yngre, och den här linjen fick namnet Fendissime.

Fendi handväska

Just nu finns det över 100 Fendi affärer runt om i världen, men huvudkontoret finns fortfarande beläget i Rom.

Fendi handlar om mode och drama, med innovativa skapelser och kollektioner som aldrig slutar imponera och överraska modeindustrin. De fortsätter även att skapa högkvalitattiva och lyxiga pälsar för massorna som älskar mode.

Adele Fendi dog 1978. Hon var 81 år gammal. Hon har skapat ett modeimperie som har överskridit alla förväntningar.

Tack till Carrie Grosvenor