Horoskop 2020 för stenbocken

Astro / Horoskop / Horoskop 2020

Stenbocken 2017 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Stenbocken 2020: Personlig utveckling

Kort horoskop för Stenbocken 2020

Jupiter i stenbocken år 2020 hjälper dig att utvecklas i rätt inriktning. Mer än vanligt bryr du dig om vad som är rätt och du vill så gärna vägleda andra för att de också skall handla på etiska sätt. Du lär dig mer dessutom men du har budskap och kunskap att sprida. Saturnus befinner sig i stenbocken med. För dig med ascendenten i stenbocken i synnerhet handlar denna transit om ansvar och mognad, samt om personliga erfarenheter som förändrar dig på djupet. Risker finns det däremot också: för depression om man inte har ett klart syfte som ger livet mening. Oavsett hur livet blir och hur det hanteras kommer 2020 för dig att vara ett år för pånyttfödelse och regeneration.

Du har enligt månförmörkelsen den 15 juli även ett nytt viktigt steg i någon inriktning då en fas helt tagit slut. Men året är dessutom mycket socialt – i synnerhet första halvåret – med två förmörkelser i kräftan, huset för relationer, äktenskap och partnerskap. Du fortsätter sedan förra året att umgås med jättemånga människor och är du singel kan du skaffa ny livspartner. Även separationer är dock möjliga eller byte av livspartner.

När det gäller jobbet är det framför allt Venus och Saturnus som skapar förändringar under våren och sommaren medan förmörkelserna i tvillingarna och skytten skapar förändringar i yrkeslivet under hösten 2020 och våren 2021.

Under hela året är du också mycket kreativ och mycket originell. Du klarar också av stora människogrupper på bra sätt. Du har en god ledarskapsförmåga med och kan vara ganska underhållande. Det kan även uppstå oväntade tillfällen för att ha roligt och för att göra sådant man alltid drömt om att göra.

Venus spenderar cirka 4 månader i tvillingarna i huset för jobb och hälsa april till augusti och är retrograd under maj-juni i samma tecken och hus. Samtidigt besöker Saturnus huset för intäkter. Resultatet kan bli för en del av er dels materiella problem, dels intriger på jobbet, och dels finns det en risk för att andra försöker manipulera andras omdöme om dig. Även din kompetens kan förvrängas även om du gör ett mycket bra jobb. Att vänta sig för mycket under våren-sommaren kan skapa besvikelse. Var blyg med dina framgångar eftersom det kan skapa avundsjuka och problem. Atmosfären på jobbet förbättras under juli och första veckan i augusti.

Under andra halvåret kommer det att äga rum förändringar i yrkeslivet och du kan avsluta eller börja jobba med nya projekt. Även hälsan blir viktigare och kanske börjar du ta hand om dig själv på nya sätt. Nya insikter blir också viktiga och de kan skaffas på grund av att du studerar eller för att du mediterar eller söker svar i ditt inre som du så småningom också hitta inom dig.

Även om det sociala livet spelar en mycket stor roll för dig under framför allt första halvåret är det bra om du är lite försiktig med helt nya människor. Januari blir månaden under vilken du kan skaffa dig nya vänner men i och med Merkurius är retrograd i vattentecken är det förmodligen inte alltid lätt att möta människor man verkligen gillar och har mycket gemensamt med.

Under andra halvåret befinner sig Mars i väduren från 28 juni till årets slut och det uppstår impulsivare känslor och eventuellt även konflikter med familjen och mycket rörelse i bostaden inte minst på grund av byggnads- och renoveringsarbete. En del av er kan jobba hemifrån och motionera i lägenheten.

Låt oss nu titta närmare på varje transit.

2 förmörkelser i kräftan

Två av årets förmörkelser äger rum i kräftans tecken den 10 januari och den 21 juni 2020 något som innebär att 2020 är en social tid i ditt liv med förändrade relationer. Många av er skaffar nog fler vänner och möter fler människor och känner sig extra sociala, extra utgående. Om ni inte redan har gjort det förra året kan ni hitta en ny kärlek eller en ny livspartner, men separation och byte av livspartnern kan också bli fallet för en del av er.

1 förmörkelse i stenbocken

En annan förmörkelse i det motsatta tecknet stenbocken den 15 juli i ditt eget tecken något som innebär att du också är redo för att ta ditt liv i en ny inriktning. Du kan börja se annorlunda på tillvaron, flytta, skaffa nytt jobb, inleda en ny relation eller ett nytt partnerskap. I någon mening kan du känna att du börjar om.

Jupiter i stenbocken

2020 är året då turens och möjligheternas planet Jupiter befinner sig i ditt tecken under nästan hela året. Jupiter i första huset kommer att hjälpa dig att lära dig många nya saker, beroende på intressefält. Några av er kommer att lära sig mer om andlighet och filosofi. Många möjligheter för personlig tillväxt och frihet kommer att dyka upp. Men Jupiters expansiva tendenser kan skapa viktökning också. Det är bra om man är på sin vakt. Du kan även bli en inspirationskälla för andra och du känner dig glad och optimistisk. Roligare än vanligt är du också. Du vill också sprida tankar som har med rättvisa att göra. Generösare är du också och du kan locka bra människor i ditt liv.

Saturnus i stenbocken

Under det mesta av året 2020 kommer Saturnus att vara kvar i stenbockens tecken. Undantaget är 22 mars – 2 juli när Saturnus besöker vattumannens tecken. Saturnus i det första huset kan för dig som har ascendenten i stenbocken i första hand att ge upphov till ett behov av mening och syfte med livet annars tenderar Saturnus att ge upphov till pessimism och depression men det värsta är nog över och Jupiter kommer under 2020 att hjälpa dig att omvandla alla läxor till visdom. Saturnus i första huset kan även ge upphov till hälsobekymmer. Försök också göra det mesta på egen hand i och med du inte vill ge bort din egen makt och skriva under kontrakt för att inte behöva bry sig om ansvaret som du själv måste ta.

Pluto/Saturnus/Jupiter konjunkturerna i stenbocken

2020 är för dig ett år för pånyttfödelse och regeneration. Både Pluto och Saturnus förstör och återskapar eller skapar om. Du förändras och du växer som person med än någonsin. Du har också turen med dig när den mest behövs. Pluto håller dig också motiverad och du kan använda dina inre tillgångar på optimalt sett.

Uranus i oxen

Uranus fortsätter att vistas i oxen i ditt femte hus för kreativitet, nöjen, romantik och barn. Därför är ni mycket originella och ni har många intressen eller skaffar fler intressen. Ni vill dock vara för oberoende och har ni barn kan ni missförstå att de faktiskt också behöver vägledning – icke desto mindre kan Jupiters inverkan ändra den här inställningen i och med Jupiter kommer med guru-energin och ni vill lära barn goda principer.

Uranus kommer att bilda trigoner till Saturnus och Pluto, något som var fallet förra året med. Ni kan störa er på sociala spel under transiten men ni kan hålla på med olika projekt som faktiskt gör nytta och som har praktiska tillämpningar. Oväntade vinster kan dyka upp från investeringar ni gör eller har gjort för skojs skull.

Uranus- Jupiter trigonen är en gynnsam influens eftersom din personlighet är magnetisk och de filosofiska eller andliga övertygelserna är djupa. Ändå finns det förståelse och tolerans för andra människors synsätt. Du kommer också att ifrågasätta idéer och föreställningar, inklusive sina egna. Plötsliga förbättringar äger rum i ditt liv. Du hanterar också stora människogrupper på bra sätt. Du blir populärare.

Saturnus i vattumannen

Saturnus besöker vattumannens tecken 22 mars – 2 juli och påverkar således huset för intäkter och pengar du tjänar på egen hand i synnerhet du som har ascendenten i stenbocken. Saturnus i andra huset kan skapa ekonomiska utmaningar och förluster men ni landar nog på fötterna igen och sedan är det bara att gå vidare med sitt liv och fortsätta jobba med det man tycker är relevant och allting kommer att bli bra. Det lönar sig inte att hålla fast vid materiella tillgångar för hårt. Att du har det du behöver är det viktigaste. En viss distans till pengar och materiella tillgångar kan behövas. Bra värderingar är vad Saturnus också vill lära dig mer om och lägger du inte alltför stor vikt vid just pengar kommer allting att gå väl. Saturnus kan till och med skapa omstruktureringar av dina ekonomiska situation så att du byter jobb eller börjar se vad du kan göra för att tjäna mer. Det hjälper så klart om du är medveten om ditt kall eller ditt syfte, och är du mycket ung, kan det vara dags att börja tjäna sina egna pengar.

Venus i tvillingarna

Venus spenderar en lång tid i tvillingarna, mellan den 3 april och 7 augusti, dvs. cirka fyra månader. Venus i huset för jobb och hälsa kan skapa harmoni på jobbet och en stressfri miljö rent allmänt. Relationer med kunder, klienter, arbetskamrater, förbättras och man är omtyckt. Hälsan blir också bättre men det finns en tendens att äta för mycket socker och annat gott.

Venus retrograd i tvillingarna

Venus är retrograd mellan den 13 maj – 25 juni i tvillingarna samtidigt som Saturnus besöker ditt andra hus för intäkter och detta kan indikera att det inte är en bra tid för stora investeringar i det egna företaget exempelvis. Problem kan uppstå på jobbet med, t ex med manipulativa arbetskamrater som vill ta för sig. Man kan ta åt sig äran för ditt jobb exempelvis eller anklaga dig för att ha skapat problem och förluster. Atmosfären kan försämras och en del av er kan också tjäna mindre. Om det går är det bra om man håller en lägre profil. Ödmjukhet är bättre i och med det finns risk för att dina insatser, kunskap, kompetens, det du gör bra, ifrågasätts eller inte uppskattas.  Även hälsan kan gå genom bekymmer och du kan känna dig trögare.

Förmörkelser i tvillingarna och skytten

Två förmörkelser i skytten den 5 juni och 14 december samt en i tvillingarna den 30 november kommer under årets andra del att skapa förändringar som påverkar jobb och hälsa. Nya insikter på grund av förmörkelserna i skytten i det tolfte huset för uppvaknande, kan ge dig svar på viktiga frågor och lösningar på viktiga problem. Därför kan livet förändras på flera olika plan, inte endast under 2020 utan även under 2021. En del av er kan skaffa nytt jobb och jobba med nya projekt med. Ni kan också lägga ner en verksamhet för att starta en ny. Förändringarna kan äga rum lite grand över tid med och även hälsovanorna kan ändras genom att man kanske motionerar mer och äter nyttigare och så vidare.

Mars i väduren

På grund av en retrograd rörelse kommer planeten Mars att spendera en lång tid i väduren, huset för hem och familj, från 28 juni fram till årets slut. Under andra halvåret kan det uppstå fler konflikter med nära och kära eller med folk som bor under samma tak. Samtidigt vill man ha säkerhet och trygghet. Känslorna blir oftare fientliga och impulsiva också något som kan ge upphov till relationsproblem rent allmänt. En massa byggnadsarbete kan äga rum i själva huset eller lägenheten eller runt om i grannskapet med en indirekt påverkan på dig.

Merkurius Retrograd

Merkurius är retrograd i vattentecken något innebär att helt nya relationer bör undvikas när Merkurius är retrograd under följande tidsperioder:

17 februari – 10 mars 2020: Merkurius retro i fiskarna – vattumannen
18 juni – 12 juli 2020 Merkurius retro i kräftan
14 oktober – 3 november: Merkurius retro i skorpionen-vågen

När Merkurius är retro brukar man hålla sig till redan påbörjade saker också. Det är möjligt det finns oavslutade problem och affärer med människor från det förflutna. Ni kan också återfå kontakten med gamla vänner.

God fortsättning!