Twice.se

Horoskop 2020 för skorpionen

Astro / Horoskop / Horoskop 2020

Skorpionen 2017 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skorpionen 2020: Pengar och känslomässig mognad

Kort horoskop för skorpionen 2020

Den omgivande miljön spelar störst roll under årets gång. Det sociala livet utvecklas i många inrikningar och din kunskap växer. Samtidigt är känslor något som du behöver hantera.

2020 är ett år med mycket klokare influenser eftersom du lär dig mer och kommunicera på lämpligare sätt. Du vill sprida kunskap och visdom. Helt lätt är det inte alltid, och det krävs ansvar liksom självcensurering ibland. Men ni har redan haft Saturnus i stenbocken under det senaste året så kommunikationsområdet har nog redan förändrats men fortsätter att göra det under sista året i och med ni nu är så mycket klokare. Mer inlärning äger också rum nu med ytterligare tre förmörkelser i kräftan och stenbocken.

Venus spenderar mycket tid i tvillingarna i det åttonde huset under våren och sommaren 2020, april till början av augusti. Venus är däremot retrograd mellan den 13 maj – 25 juni. Problemet med denna transit kan vara besvikelse i kärlek, liksom svek, kyligare familjerelationer och problem med att hantera känslor. Du kan även spendera för mycket pengar eller dras till fel personer. Men allt detta hjälper dig att mogna och växa. Pengar kan också gå åt att hjälpa familjen.

Förmörkelserna i tvillingarna och skytten under sommaren och hösten kommer under andra halvåret att ge upphov till förändringar som har med ekonomin att göra och en del av er kan även göra viktigare investeringar. Personlig utveckling äger nog också rum. Ha-begäret ifrågasätts.

Det är bara lämpligt att planeten Mars i väduren från 28 juni och fram till årets slut påverkar huset för jobb och hälsa i och med du har mer energi, ambition och motivation. Du jobbar hårdare och kan således nå dina ekonomiska målsättningar. Mars i huset för hälsa kan däremot skapa hälsoproblem liksom risk för olyckor, inklusive bilolyckor. Stress och irritation som leder till konflikter uppstår också på grund av alla kvadraturer till Pluto, Saturnus och Jupiter. Du kan även ta på dig för mycket.

Kanske kommer inte alla drömmar i uppfyllelse under årets gång men det är inget att oroa sig över. Ta istället väl hand om dig själv och gör det du kan. Du är bara människa.

Låt oss nu titta närmare på varje transit.

2 förmörkelser i kräftan och 1 förmörkelse i stenbocken

Två av årets förmörkelser äger rum i kräftans tecken den 10 januari och den 21 juni 2020 något som innebär att du under årets första del framför allt lär dig många nya saker. Mer filosofisk kan du också bli och du funderar mer över livets stora frågor. Du kan även göra längre resor. Dina uppfattningar och övertygelser fortsätter att förändras. En annan förmörkelse äger rum i det motsatta tecknet stenbocken den 15 juli. Ditt sätt att kommunicera förändras. Du kan givetvis ändra stil men du kan använda dig av dina verbala eller skiftfärdigheter mer, en trend som började förra året. En del av er kan göra fler korta resor. Du kan också ändra transportmedel, du kan börja gå och cykla mer och du kan börja pendla.

Jupiter i stenbocken

2020 är däremot året med Jupiter, turens och expansionens planet i stenbocken i huset för kommunikation, interaktioner och korta resor. Under årets gång kommunicerar du bättre. Du kan mer och du är visare. Du är optimistisk och omtänksam, så du tänker på hur du påverkar andra genom det du säger. Du är filosofisk med, och du kan förlita dig på din intuition. En del av er kan även lära sig nya språk eller behöver hantera människor som talar andra språk och som kommer från andra länder. Din kunskapstörst ökar och du vill ständigt röra på dig och vidga dina horisonter. Under årets gång kan du prata mer i telefonen samt sitta mer framför datorn. Du kan skaffa fler telefonnummer och köpa fler datorer. Dina syskon kan också bli lyckligare liksom dina grannar.

Saturnus i stenbocken

Under det mesta av året 2020 kommer Saturnus att vara kvar i stenbockens tecken. Undantaget är 22 mars – 2 juli när Saturnus besöker vattumannens tecken. Även om mycket kommunikation äger rum och även om du lär dig så många nya saker, är det ändå svårt att känna gemenskap med andra. Man kan känna sig utanför, och man kan känna sig rätt så ensam. Man kan känna att inte alla människor vill lyssna på vad man har att säga. Man är däremot disciplinerad vad gäller kommunikation och man klarar av många mentala, verbala och skrivuppgifter på bra sätt. Du gynnas om du jobbar med bokföring, tar emot bokningar, sitter i kassan och dylikt. Det kan till och med finnas situationer då du inte får säga vad du tycker och tänker, då du blir censurerad eller lär att du måste censurera dig själv.

Du kan känna dig tvugen att ständigt röra på dig, ständigt lämna in papper, ständigt skriva något, etc, något som kan ha med jobbet eller studier att göra.

Pluto/Saturnus/Jupiter konjunkturerna i stenbocken

Pluto, Saturnus och Jupiter bildar konjunkturer och påverkar tillsammans huset för kommunikation, interaktion och korta resor under årets gång, något som innebär att du lär dig mycket som är nytt samt att du omvandlar även ditt sätt att tycka och tänka. Du organiserar dina tankar även på ett nytt sätt. Du kommunicerar på klokare och smartare sätt med och utvecklar en förmåga att se den stora bilden.

Uranus i oxen

Relationer går genom en stor och betydelsefull förändring under årets gång. Uranus styr över grupper och vänner. Detta innebär att grupper av människor spelar större roller i ditt liv. Du kan på grund av alla trigoner till Pluto, Saturnus och Jupiter, i huset för kommunikation och interaktion, prata inför grupp och skaffa dig fler vänner och fler fans på sociala medier. Vissa vänner är annorlunda, kanske excentriska. De kan också helt plötsligt bete sig på sätt som överraskar dig. Men du hanterar grupper av människor bättre och en del av er hittar vännerna som de verkligen resonerar med, eller i alla fall de människor som förstår sig på er. Därför kan det sociala livet mycket väl expandera och livet är aldrig tråkigt.

Saturnus i vattumannen

Saturnus besöker vattumannens tecken 22 mars – 2 juli, dvs. huset för hem och familj. Under denna tid kan din inre oro och den känslomässiga stressen öka något. Familjen blir extra krävande och en del av er behöver se efter andra familjemedlemmar också. Även husdjur kan gå genom olika problem, bland annat hälsobekymmer något som kan ge upphov till sorg. I synnerhet är det modern som eventuellt går genom hälsoproblem. Icke desto mindre är den här transiten kort och inte mycket behöver hända men Saturnus kommer att vistas igen i stenbocken mellan den 2 juli – 17 december. Därefter kommer Saturnus att stabilisera sig i huset för hem och familj, i vattumannen under cirka två år. Ett annat problem som är vanlig med Saturnus i huset för hem och familj, är problem med bostaden i och med allt slits ner snabbt och blir gammalt och hyr man, behöver man kanske betala för alla skador.

Venus i tvillingarna

Venus spenderar en lång tid i tvillingarna, mellan den 3 april och 7 augusti, dvs. cirka fyra månader. Venus påverkar därmed det åttonde huset för inre transformering, investeringar och graviditet. Det åttonde huset är också ett hus för förluster men man blir stark av att hantera livets nedgångar. Venus i det åttonde huset kan öka de manipulativa tendenserna vanligtvis men man kan påverka andra på etiska sätt med. Hur du använder energin är upp till dig själv.

Venus i det åttonde huset skapar risken att man dras till det som ser snyggt ut. Man kan dras till någons utseende, status, och karriär. Man kan också dras till snyggaste bilen eller det vackraste huset, etc. Man bryr sig endast om hur någonting är förpackad men man bryr sig inte om att kolla om det som finns inuti är värt den känslomässiga eller ekonomiska investeringen. Detta kan så klart leda i slutändan till besvikelse.

Andra problem som kan uppstå är att man inte orkar med mycket och man tar andra för givet. Man kan även spendera för mycket pengar på diverse saker som man egentligen inte behöver. Du kan därmed sluta med att skuldsätta dig.

Venus retrograd i tvillingarna

Venus är retrograd mellan den 13 maj – 25 juni i tvillingarna något som ökar risken för kontroverser i kärlekslivet och för materiella problem. Intriger kan uppstå på grund av pengar, på grund av hur pengar, prestige, etc. distribueras. Känslomässigt, hanterar man förluster och misslyckande dåligt i synnerhet med Saturnus under ungefär samma tidsperiod i huset för hem och familj. Det är svårt att hitta en känslomässig balans men de flesta av er försöker. En del av er kan förlora pengar på grund av att ni måste hjälpa familjen eller för att huset eller bostaden behöver nya investeringar, reparationer och renoveringar. I det värsta fallet kan familjen prata om era sexliv och sprida rykten. Det kan bli svårt att hitta verklig känslomässiga tillfredsställelse och lycka. Det kan vara svårt att få sin vilja genom även med de människor som man vanligtvis kan räkna med oavsett vad.

Förmörkelser i tvillingarna och skytten

Två förmörkelser i skytten den 5 juni och 14 december samt en i tvillingarna den 30 november kommer att innebära att din ekonomi förändras under framför allt andra halvåret. Visst kan ni hitta nya inkomstkällor men ni kan även börja spara pengar på olika konton eller tjäna på andra sätt mer pengar.

Personlig utveckling kan däremot också äga rum, och ni börjar bli medvetna om vilka saker som verkligen är viktiga i livet och vilka som inte är det. Ha-begäret kan ifrågasättas.

Pengar kan också dyka upp på grund av arv eller från försäkringar etc.

Mars i väduren

På grund av en retrograd rörelse kommer planeten Mars att spendera en lång tid i väduren, från 28 juni fram till årets slut. Därför kommer du under andra halvåret att ha mer energi och mer att göra. Arbetsbördan kan öka men du kan också ta på dig alltför mycket något som kan skapa mycket stress och irritation eftersom du kan känna att tiden aldrig räcker till. Å andra sidan har du mer fysisk energi så du kan börja motionera på riktigt.

På grund av kvadraturerna till Saturnus, Pluto och Jupiter i stenbocken kan det uppstå fler konflikter. Du blir arg oftare, inklusive på jobbet. Det är mycket viktigt att du också är extra försiktig i trafiken i och med risken för bilolyckor ökar. Även maskiner av alla slag är extra farliga under andra halvåret. Risken för skador ökar rent allmänt liksom för hälsoproblem.

Merkurius Retrograd

Merkurius är retrograd tre gånger som vanligt i vattentecken. Därför blir nog 2020 inte det mesta äventyrliga året. Kanske kan du inte riktigt räkna med någon ny spännande dröm som snabbt kommer i uppfyllelse eller med en ny stor romans eller en stor romantisk lyxresa. Men det finns nog mycket annat som är spännande under årets gång.

Merkurius är retro under följande tidsperioder då det nya helst bör undvikas:

17 februari – 10 mars 2020: Merkurius retro i fiskarna – vattumannen
18 juni – 12 juli 2020 Merkurius retro i kräftan
14 oktober – 3 november: Merkurius retro i skorpionen-vågen

 

Gott nytt år!