Horoskop 2019 för kräftan

Astro / Horoskop / Horoskop 2019 / Kräftan 2019

Kräftan 2017 horoskop

Kräftan 2019: Möte med själsfränden

Om du börjar året singel behöver detta inte gälla när året har tagit slut eftersom alla förmörkelser i stenbocken kommer att ge dig chansen att inleda nya varaktiga relationer och möta själsfränden. Relationsområdet är det viktigaste området för dig däremot oavsett vilken din situation är.

Saturnus och Pluto i stenbocken hela året

Saturnus befinner sig fram till mars 2020 i stenbocken, i huset för relationer, äktenskap och partnerskap. Större krav ställs på dig själv när det gäller relationer till andra människor. Andra människor kan också begränsa dig. Självkontroll blir viktigare och ibland kan du känna dig ganska ensam. Att göra det som är rätt i varje situation är viktigare än vanligt och dina plikter måste också hedras. I relation till andra måste alla behandlas på rätt sätt, på ett opartiskt sätt. Men det kan också uppstå obalans och problem i relationer och du söker meningen med det som sker något som gör dig visare. Det är bra om du försöker vara så ärlig som möjlig med andra och att försöka göra det som är rätt oavsett vad motparten gör. Det är inte helt omöjligt att stor besvikelse uppstår om man känner sig sviken eller om man sviker en annan person och med Saturnus i huset för relationer är det inte heller lätt att separera och gå vidare med sitt liv. Relationer som slutar under Saturnus i relationernas hus gör det oftast på brutala sätt och det kan till och med uppstå sociala konsekvenser.  

Pluto är också kvar i stenbocken och fortsätter att påverka huset för relationer och partnerskap. Detta är inte något nytt för dig eftersom Pluto befinner sig i stenbocken sedan 2008. Du är charmig och har en bra förmåga att övertala och påverka andra människor i rätt inriktning. Detta är också anledningen till varför du kan fungera för det mesta bra i en ledarskapsposition som söker till exempel rättvisa. Nackdelen med Pluto i stenbocken är dock att när det bildar jobbiga aspekter till andra planeter, är det lätt hänt att man bli manipulativ och elak.

Uranus i väduren 1 januari – 6 mars 2019

Uranus i väduren fram till den 6 mars är också det sista av Uranus i väduren. Planeten fortsätter under lite mer än två månader att påverka ditt tionde hus för auktoritet, karriär, och sociala image. Någon stor förändring kan ha ägt rum under den här tiden. Kanske har din karriär plötsligt förändras liksom din status och sociala image. Även om det är svårt att se detta, eftersom en process har ägt rum, kan du ha varit en av de människor som lyckats skapa någon djup omstrukturering av någon del i samhället. Ni kan ha varit den första personen för att peka ut det ena eller det andra, eller att göra saker på ett nytt och bättre sätt. Uranus är visserligen en futuristisk influens medan det tionde huset styrs av gamla Saturnus, med sin konservatism och restriktioner. Saturnus kan i detta fall ha hjälpt dig att etablera det nya. Uranus är också en planet som styr över grupper av människor. En del av er kan ha haft med grupper av människor att göra på jobbet eller av andra orsaker.

Uranus kommer fram till den 6 mars att bilda en trigon till Jupiter, turens och expansionens planet, i huset för jobb och hälsa. Och kanske är det föst nu som du verkligen kan göra något med din samlade visdom över de senaste åren. Jupiter är en tursam planet men turen kommer många gånger tack vare det faktum är att Jupiter hjälper oss att se möjligheterna. Jupiter är planeten som styr över stora tänkare och gurus. Därför har du också möjligheter att sprida och tillämpa kunskap. Jupiter kan hjälpa dig att se hur saker och ting hänger ihop med varandra. Törsten för kunskap som den här kombinationen representerar kan hjälpa dig att lära mer och bli själv en expert inom något fält. Bra utvecklingar kan annars äga rum på jobbet rent allmänt och även hälsotillståndet kan förbättras. Du kan också lyckas genomföra de förändringar som du tidigare tyckte var omöjliga.

Jupiter i skytten

Jupiter, turens och expansionens planet, tillbringar nästan hela året i skytten, huset för jobb och hälsa. Fram till den 2 december skapar Jupiter expanderande möjligheter. Expansion handlar i det här fallet många gånger om expansion av rikedom och av materiella tillgångar. Du vill tjäna mer pengar, köpa fastigheter, jobba mer för att tjäna mer. Du söker och hittar nya möjligheter. Men skytten i sig är också ett hus som har med filosofi att göra och därför kan många av er uppleva en expansion av sättet att tänka. Du söker kanske inte endast bra möjligheter för dig utan även för andra. Jupiter kan också hjälpa dig med hälsan. Du har turen med dig och hittar rätt sorts behandling. Även alla placeboeffekter fungerar väl eftersom din tillit ökar.  

Uranus i oxen efter 6 mars 2019

Uranus kommer efter den 6 mars att börja påverka huset för grupper och vänner, det elfte huset, som förknippas med vattumannen, ett hus över vilket Uranus härskar. Under hela sju år kommer Uranus att ge upphov till förändringar i det sociala livet. Nätverk, grupper av människor, kan bli relevanta och viktigare. Du blir också bättre på att styra och hantera större grupper av människor och du kan möta nya människor med. Det sociala livet blir aldrig tråkig.

Du kan under den här tiden uppleva att en förändring i den sociala strukturen äger rum i och med Uranus befinner sig i trigoner med Pluto under några år till som är en planet som har med förändring att göra. Uranus befinner sig dessutom i en trigon till Saturnus, som omstrukturerar, fram till mars 2020. Förändringarna som äger rum har att göra med strukturer så klart men den har också att göra med en psykologisk förändring. Uranus kan hjälpa dig att se klarare vad det är som är fel, Pluto hjälper dig att övertala andra att det som du har sett stämmer. Saturnus kan både bygga och riva ner murar och strukturer.

Du gör bra ifrån dig så klart om du får chansen att jobba med grupper av människor. Du kan fånga folks uppmärksamhet och övertala dem i ideologisk mening men du kan också underhålla dem samtidigt. Du gör bra ifrån dig om du jobbar som föreläsare, om du håller tal, som politisk kommentator, som medlem i en fackförening eller till och med motståndsrörelse. Uranus är rebellisk också men detta gäller framför allt när Uranus är retrograd. Under vissa tidsperioder kommer du därför att känna att du vill tala ut och att du vill protestera och så länge som både Saturnus och Pluto stödjer dig gör du ett bra jobb. Detta kan även ske på mindre nivåer på jobbet och i vardagen.

Du kan också bli aktivare på internet och sociala medier används flitigare av dig än vanligt. Du kan bli medlem i olika grupper och du kan starta grupper. Du kan skaffa dig fans och anhängare med beroende på situation.

Sol- och månförmörkelserna i stenbocken

Den del i ditt liv som är mest aktiv under 2019, där mest händer, är där förmörkelserna äger rum. I synnerhet du som har ascendenten i kräftan kommer att uppleva att relationer till andra människor är viktigast under året. Mycket händer i det sociala livet och i dina relationer med tre förmörkelser i stenbocken i huset för relationer, äktenskap, partnerskap, andra människor rent allmänt.

Den första är en solförmörkelse den 5 januari, den andra är en månförmörkelse den 16 juli och den tredje en solförmörkelse den 26 december.
Det sociala livet är därmed ovanligt aktivt och du får uppmärksamhet från så många människor och du möter så många människor. Du skaffar dig många vänner, du går ut oftare, du håller ständigt kontakten med folk. Om du är singel kommer många nya beundrare att dyka upp. Det är lättare också att stadga sig under de här influenserna. Man kan bli förlovad och man kan flytta ihop eller gifta sig. Inte helt omöjligt är det däremot att man också skiljer sig men att hitta en ny partner är nog inte så svårt.

I stenbocken, som är relationernas hus, befinner sig som sagt även Pluto och Saturnus och både planeterna har en förmåga att transformera. Därför kommer nog det sociala livet att gå genom stora förändringar. De här förändringarna kommer att fortsätta under nästa år med.

Förmörkelser i lejonet och kräftan

En förmörkelse i lejonet den 2 juli som påverkar huset som styr över intäkter kommer att ge upphov till förändringar som har med vinster och förtjänster att göra. Jupiter befinner sig som sagt i huset för jobb och hälsa och under 2019 kommer du att ha större chanser att skaffa ett jobb, att starta eget, och att öka dina intäkter. På grund av förmörkelsen kommer du förmodligen att uppleva att en hel del äger rum på jobbet och i yrkeslivet med Jupiter kommer så klart fram till 2 december 2019 att öka dina möjligheter.

En solförmörkelse i kräftans tecken den 16 juli påverkar ditt första hus för personlighet och utseende. Detta kan innebära att du visserligen kan gå genom någon förändring vad gäller ditt utseende. För en del av kan det handla om att gå upp eller ner i vikt, eller om en förändrad kroppsuppfattning. Graviditeter kan också förändra någons utseende. Du blir kanske medveten alltmer om dig själv och ditt beteende som du vill förändra. Du vill kanske sluta bita dina naglar eller börja träna. Solförmörkelsen i kräftan indikerar däremot också att du inleder viktiga nya faser i ditt liv. Som det har nämnts ovan: kanske byter du karriär helt, kanske gifter du dig, kanske skaffar du barn, etc. Den här trenden fortsätter nästa år med tre förmörkelser till i kräftans tecken. Att du läser horoskopet för ascendenten med är viktigt eftersom du får bättre förståelse för förmörkelsernas effekt i ditt liv.

Viktigt är det också att veta att när så många förmörkelser äger rum i stenbocken/kräftan är chansen stor att du som är singel möter själsfränden och det som är viktigt är att du inte missar din chans. Samtidigt kommer viss reservation och ansvar att krävas på grund av Saturnus. Försök ta det steg för steg. Hoppa inte in i något förrän du är säker.

Ekonomi och jobb 2019 för kräftan

Jupiter i skytten i huset för jobb och hälsa samt månförmörkelsen i lejonet den 21 januari i huset för intäkter har redan diskuterats. 2019 blir ett år under vilket du gör framsteg i yrkeslivet och även du som varit arbetslös under en lång tid kan få nytt jobb eller starta eget och börja tjäna pengar. Du som redan har att jobb kommer förmodligen att lyckas ändra inriktning i någon mening och du börjar också göra kanske nya vinster. Materialism kommer att bli viktig och du kommer att gilla de nya pengarna som strömmar in, men när du väl känner att din ekonomi är stabil nog, vill du hjälpa andra och du vill ge tillbaka till samhället.

Året inleds med mycket jobb och mycket ambition med Mars och Uranus i väduren i trigon till Jupiter. Du kan göra stora framsteg men du kan också frigöra dig i någon mening. Du blir din egen chef, kanske i faktisk mening, eftersom du blir befordrad eller i psykologisk mening, eftersom du vet hur du styr ditt eget liv och hur du tar tag i saker och ser till att allt går enligt plan. Du är ambitiös, du är genial, och du har turen med dig med tack vare trigonen till Jupiter i skytten under januari och februari.

Venus i skytten under januari hjälper dig också att komma väldigt bra överens med arbetskamrater, kollegor, kunder och klienter och du bygger upp bra relationer. Du är också avslappnad och du gör mindre men bättre så jobbkvaliteten förbättras. Detta är bra eftersom folk pratar om dig och om hur duktig du är och du kan rekommenderas vidare.

En månförmörkelse äger rum i lejonet, huset för intäkter den 21 januari som kan indikera att du får nytt jobb eller högre lön, eller att företaget nu går med vinst, men den här förmörkelsen påverkar dig lite över tid, tre månader före/efter den 21 januari. Allt kan ske i form av en process men visserligen är årets första två månader mycket viktiga på grund av de energier som är närvarande.

Under mars bör helt nya oplanerade inledningar och nya saker undvikas, såsom nytt jobb, nytt företag, nytt intresse, ny relation. Merkurius är retrograd i fiskarna, i det nionde huset. Mars är en bra tid för att i stället höra av dig till gamla vänner som nuförtiden bor utomlands eller i avlägsna städer. Mars är också en bra månad för att revidera information, fylla i kunskapsluckorna, repetera, skriva omprov.

April och maj handlar också om status och image samt om bra relationer till allmänheten och till folk som kan hjälpa dig komma vidare med din profession och med din karriär. Mellan den 17 april – 6 maj kan du prata din väg till framgång med Merkurius i väduren och kan dra nytta av alla nya idéer, och tillämpa all know-how, all intelligens. Venus i väduren mellan den 20 april-15 maj hjälper dig att förbättra ditt anseende.

Mars befinner sig i kräftan mellan den 16 maj – 1 juli. En utmärkt tid för att nå dina målsättningar eftersom du klarar av nästan hur mycket som helst och nästan vad du helst. Du är modig och du ger inte upp. Du kämpar även för din egen sak, eller det som är viktigt för dig. Detta kan innebära att du måste tacka nej till sådana erbjudanden som distraherar dig från vad du egentligen vill göra, i och med Mars opponerar Mars och Saturnus i stenbocken.

Eventuellt kan du nå målsättningar runt den 17 juni på grund av fullmånen i skytten, huset för jobb och hälsa. En del av er kan visserligen försöka gå ner i vikt och kanske motionerar du mer under den här tidsperioden.

Den 1 juli är det också solförmörkelse i kräftan och denna förmörkelse kan vara resultatet av dina ansträngningar och indikerar att en förändring håller på att äga rum. Ditt liv tar en ny inriktning.

Under juli och en stor del av augusti månad är det pengar som är viktigast i ditt liv, med planeter i lejonet, huset för intäkter och vinster. Juli är dock inte en bra tid för helt nya början. Helst skall du fortsätta i samma spår, med Merkurius retrograd. Avsluta det påbörjade. Starta endast sådana saker som repeteras eller som planerades under tidigare månader. Om intäkterna inte ökar så mycket under juli kommer de med säkerhet att öka under augusti. Under augusti kommer däremot även utgifterna att öka vilket det oftast är fallet med Venus i huset för intäkter. Du njuter av allt pengar kan köpa och du unnar dig vackra saker.

Förmodligen händer det inte mycket nytt på det här området under september och oktober.

November är dock annorlunda eftersom planeterna börjar flytta in i skytten, huset för jobb och hälsa. Du har kanske lite mer att göra men i och med Merkurius är retrograd skall du helst hålla dig till det påbörjade. Helt nya impulsiva start bör undvikas.

Efter den 20 november är Merkurius direkt igen och solen befinner sig i skytten och kanske har du nya projekt i tankarna och dylikt runt den 26 november då det är nymåne i skytten. Även under december blir jobbet viktigt eftersom du har Merkurius i skytten och det uppstår massor med samtal på jobbet. Du som jobbar med kommunikation har extra mycket att göra.

Relationer och socialt liv 2019 för kräftan

Under det här året händer det jättemycket i dina relationer på grund av tre förmörkelser i stenbocken och eftersom Pluto och Saturnus befinner sig i stenbocken och bildar efter den 6 mars en trigon till Uranus i oxen. Som sagt kan du skaffa dig många nya vänner men du kan också organisera dig tillsammans med andra och över tid ge upphov till sociala förändringar. Du kan också inleda en ny seriös relation om du är singel. Några utvecklingar kommer du att ta med dig in i nästa år då tre förmörkelser äger rum i kräftan något som är viktigt eftersom kräftan är det motsatta tecknet och varje förmörkelse som äger rum har ett samband med det motsatta tecknet. Om du har ett fast förhållande kommer kanske även din partner att gå genom en rad förändringar men nästa år är det din tur. Detta gäller i första hand för dig som har ascendenten i kräftan men kan påverka även dig som har solen i kräftan även om i mindre utsträckning.

Året börjar med en solförmörkelse i stenbocken den 5 januari något som betyder att en del av de förändringar som kan äga rum i dina relationer eller i partners liv håller på att hända eller har kanske redan hänt eftersom förmörkelser kommer att påverka oss en rad månader före/efter själva förmörkelsen.

Januari är hur som helst en social månad med Merkurius och solen i stenbocken och februari är förmodligen en romantisk månad med Venus i stenbocken i relationernas hus. Det finns däremot en risk att du håller tillbaka vad gäller känslor på grund av Saturnus inverkan.

Mars månad är en bra tid för studier, reflektion och meditation, och om att återuppta kontakten med folk men inte en bra tid för helt nya relationer, helt nya dejter eftersom Merkurius är retrograd.

Efter den 6 mars kommer Uranus i oxen att dels ge upphov till en känsla av spännande stabilitet som då och då rubbas och utmanas, men processen är långsam och tar cirka sju år. Icke desto mindre kommer det sociala livet att vara händelserikt.

Kanske sker en ny utveckling i det sociala livet runt nymånen den 4 maj. Du kan skaffa dig nya vänner eller bli medlem i en ny grupp. Du kan skapa en ny grupp själv, en ny förening, etc. Det sociala stödet blir stort med Venus i oxen i huset för vänner mellan den 15 maj – 9 juni. Harmonin ökar också. Andra människor vill dig väl.

Du drar blickarna åt dig under perioden 16 maj – 1 juli med Mars i kräftan eftersom du är så utgående, så energisk, så ambitiös. Du höjer rösten om nödvändigt men du ger inte heller upp förrän du nått dina målsättningar. Under en överlappande tidsperiod, 4 juni – 27 juni, har du Merkurius i kräftan, kommunikationens planet, och det blir svårt att få tyst på dig. Juni kan icke desto mindre handla om att också säga ifrån och sätta gränser.

Juli är den andra månaden då Merkurius är retrograd i kräftan och i lejonet. Du får nu vara extra försiktig med vad du säger och hur du säger det eftersom du lätt kan säga fel saker till fel folk. Under denna tidsperiod kan du med Mars i lejonet känna dig frustrerad över pengar och över din ekonomi och det gäller att ha tålamod. Nya början av alla slag, såsom nya relationer, nya projekt, bör undvikas. Under juli kan viktigare förändringar äga rum när det gäller relationer och partnerskap. Men även om en månförmörkelse i stenbocken, huset för relationer och partnerskap äger rum den 16 juli behöver inget särskilt att äga rum under juli; förändringen kan komma vid ett helt annat tillfälle eller sker som en process över tid.

Efter den 11 augusti kommer Uranus att vara retrograd under ett par månader och Uranus befinner sig nu i oxen, i huset för socialt liv, grupper och vänner. Antigen har du att göra med upproriska människor eller känner dig själv extra upprorisk.

Att vara upprorisk mellan den 18 augusti – 14 september när Mars befinner sig i jungfrun, i huset för kommunikation och interaktion. Under den här tidsperioden är du rättfram. Du vågar också säga saker som du normalt sett undviker att säga för att undvika problem och konflikter. Du kan däremot uttrycka dig på mycket smarta, strukturerade och välgenomtänkta sätt i tal eller skrift. Du kan till och med övertyga andra och förändra folks sätt att tänka. Detta är en bra tid för dig som jobbar som journalist, politiker, försäljare, etc. Under ungefär samma tidsperiod kommer solen och Merkurius att besöka jungfrun och ditt hus för kommunikation och interaktion och du kan stifta nya bekantskaper och du kan också studera något nytt och spännande som du verkligen tycker är bra att ha med sig i bagaget.

14 september – 8 oktober är en härlig tid för dig som vill ta det lite lugnare eftersom Venus befinner sig i vågen i huset för hem och familj. Problemet är dock att Venus bildar kvadraturer till Saturnus och Pluto och du är inte alltid glad över familjeatmosfären. Det är möjligt att någon blandar sig in lite för mycket i ditt personliga liv eller i ditt äktenskap. Ju bättre du har lärt dig att hantera sådant, desto bättre klarar du dig.

Familjekonflikter kan också uppstå mellan den 4 oktober – 19 november eftersom planeten Mars befinner sig i huset för hem och familj. Det kan uppstå maktkamp i familjerelationer. Vissa familjemedlemmar kan försöka tvinga sina egna åsikter, seder, regler, etc. på alla andra. Ni får kanske hitta den gemensamma nämnaren och försöka kompromissa. Kanske har alla en poäng. Kanske gäller vissa åsikter under vissa förhållanden men inte under andra förhållanden. Mars-energin kan också kanaliseras genom att försöka utföra jobb i hemmet: renoveringar, storstädningar, ommöblering, målning av alla väggar, etc. Då slipper man mycket av konflikterna.

Under oktober kan du dessutom ha roligt istället och se det roliga i de flesta situationer med Merkurius i skorpionen, ditt femte hus för nöjen, barn, kreativitet och romantik. Oktober kan också bli en romantisk månad med Venus i skorpionen mellan den 8 oktober – 1 november. Gå ut mer, roa dig om du är singel. Försök vara kreativ annars. Hjälp dina barn och gör saker tillsammans med dem.

Även november är en rolig trevlig månad som kan ha sina romantiska inslag. Både solen och Merkurius befinner sig i skorpionen. Merkurius är däremot retrograd mellan den 31 oktober – 20 november och därför skall man helst undvika helt nya relationsstart.

Men den skorpioniska energin som i ditt fall lovar skoj, nöjen, romantik och passion fortsätter in i december. Mars befinner sig i huset för romantik och nöjen efter den 19 november fram till månadens slut.

Venus befinner sig i huset för relationer mellan den 26 november – 20 december och skapar mer harmoni och kärlek i alla relationer bland annat i det fasta förhållandet eller i äktenskapet. Den 2 december går Jupiter in i stenbocken och kommer under ett helt år att ge upphov till goda relationer och möjligheten för dig att sprida kärlek och visdom. Året avslutas som vanligt med solen och Merkurius i stenbocken, men nymånen den 26 december i stenbocken är också en solförmörkelse som lovar att relationer fortsätter att förändras under 2020.

2019 är relationernas år och är du singel vid årets slut kommer du förmodligen att ha ett förhållande mot årets slut tack vare alla människor du möter och alla trevliga kärleksenergier.

God fortsättning!

Årshoroskop 2019

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.